Kitap önerisi

@Völf bende var. Zorlu gerçekten. Tam okuyamadım ama henüz.

Sen Kavgam'ı bir kenara bırak şimdi. O ağır bir kitap. ASOIAF sana hem eğlenmen hem okuman için iyi bir fırsat verir. İyi olur. Cesur Yeni Dünya konusu açısından merak uyandıran aslında derin bir kitap ama başlanılabilir. 1984 muhteşem zaten. Tavsiyem Hayvan Çiftliği'ini de alman. Biyografi de okuyabilirsin tarihle ilgiliysen.

@hgm çok iyi bir noktaya değinmiş. Sadece o fikirde olduğun kitapları okuma. Mesela Nutuk okuduktan sonra İstiklal Harbimiz'i bitir gibi. Ya da Das Kapital okuyorsan ondan sonra Ulusların Zenginliği'ne başla.

Bunların yanında İnsanlardan Tanrılara: Sapiens ve Homo Deus kitapları muhteşem kitaplar.

Türk tarihi için Murat Bardakçı, İlber Ortaylı, Taha Akyol, Şevket Süreyya'nın biyografileri ve tabii ki Halil İnalcık okumalısın. Mümkün olduğunca farklı görüşteki bilgili yazarları oku. Mesela Taha Akyol daha muhafazakrdır ama söylediği şeyleri belgelerle destekler ve mantıklıdır. Gİdip de belge falan gösteremeyen Mustafa Armağan gibi kişileri okuma yani.

Son düzenleme:
Bana da kitap okuma alışkanlığı kazandıran bir kitap olduğu için Adam Fawer - Olasılıksız adlı kitap ile başlamanızı öneriyorum. Bana bunu öneren @Jorji Costava 'e minnettarım.
Yazarın diğer kitapları olan Empati'yi ve son kitabı Oz'u da aldım. Onlardan aynı tadı alamayıp yarıda bıraktım. Olasılıksız'ı çok beğenip defalarca okumuştum halbuki. Enteresan bir adam Adam Fawer. Çok sevindim bu arada kitabı beğendiğinize.

@Nazım Paşa güzel bir şekilde toparlamış ancak bir iki noktaya temas etmem lazım. Mesela; Das Kapital ağırdır. Biraz bilgi birikim gerektirir. Tarih (biyografiler dahil) için ise; yakın dönem tarihi için Şevket Süreyya Aydemir, Hasan İzzetin Dinamo, Kazım Karabekir, Falih Rıfkı Atay okunması gerekir.
Daha önceki dönemlere ait tarih için ise onlarca isim sayarım ama İlber Ortaylı, Murat Bardakçı falan değil.
Bir de Taha Akyol’un Ama Hangi Atatürk ve Politikada Şiddet’i tavsiye ederim.

Niye? Ben de sayarım da Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı ilk aklıma gelenler oldu. Malum daha ünlüler. Zaten Das Kapital önermedim, zıtlıklar için bir örnekti o.
Ama Hangi Atatürk ile de Atatürk tarih ve biyografilerine başlanabilir. Tek Adam ve Çankaya okunmalı bunun yanında.

Sizin ilgi alanınız nedir?

Söylemeyi unutmuşum. Edebi eserleri sakın kaçırma. Dünya klasiklerini okumadıysan oku. Bunun yanında Molier ve Shakespeare gibi yazarların sonet ve tiyatro oyunlarını okuyabilirsin.

Ben İlahi Komedya okuyorum şu an ama o sana uçan tekme atar büyük ihtimalle.

Falih Rıfkı Atay
Çankaya (içeriğinden çıkarılanlar olsa da okunmalı)
Zeytindağı (muhteşemdir ve mutlaka herkesin okuması gereken bir eser)

Şevket Süreyya Aydemir
Tek Adam (Atatürk’ü anlatır)
Suyu Arayan Adam (kendi hikayesi)

Murat Bardakçı
Popüler tarih diyebiliriz

İlber Ortaylı
Yakın dönem tarih

Benim ilgi alanım da tarih. Türk Tarihi. Öntürklerden başlar, günümüze kadar.
Okunacak çok eser var, zaman yetmiyor. Kitaplık dolu, yer yok vs vs.

Özellikle böyle şiirlerden uzak kalma derim. Sonet olarak Shakespeare ve Patreche (Dante de var ama işte) olur. Odlar okuyabilirsin.
Sonet de odlar da aslında orijinal dilinde çok daha iyidir ve müthiş İngilizce gerektirir. Mesela şu od var: To His Coy Mistress by Andrew Marvell
Gelişmiş İngilizce. Genelde okullarda da kullanırlar.
@hgm planlarım bitirmek yönünde umarım bir sıkıntı olmaz. Ben de Suyu Arayan Adam'ı okuyamadım daha.

Adolf Hitler'in hayatı için önce 1. Dünya savaşı sonrasında Almanya'daki durumu okuman anlaman gerekiyor. Dünyanın Adolf Hitler ile ilgili düşüncelerini okuduktan sonra Hitler'in dünya hakkında düşüncelerini öğrenmek daha doğru.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı