Kitap okuma oranının topluma etkisi nedir?

Ezber3261

Centipat
Katılım
19 Ekim 2022
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kitap okumak sizce bizleri etkiliyor mu?
Kitap okuyan bilendir, iyi konuşur, hazır cevapdır yorumları sizce doğru mu?
Genel olarak kitap okumanın topluma olan etkisi nedir?
 
Kitap okumak kişinin diksiyonunu, hayal gücünü geliştirmeye ve Edebiyat sanatına daha yakın olmasını sağlar. Edebiyat ile iç içe olan kişi kültürünü korur, sanat yaratır. Ve sayamayacağın çok daha fazla şey. Kitap okumak insanı 21. yüzyılın teknolojik buhranından uzaklaştırır ve insanın kendisi ile baş başa kalmasını sağlar. Kitap okumaya zaman bile ayıramayan insanların ''hayır, yok'' demesine aldırış etme. Kitap okumanın yararını her yerde görürsün. Kültürün gelişir, dilin gelişir, beynin gelişir, diksiyonun gelişir.

Sorularının cevabı:
Evet
Hazırcevaptır diyemem bu kişinin ukalalığına ve konuda ne kadar bilgili olduğuna bağlı.
Daha akıllı ve mantıklı düşünen, kültürünü koruyan bir millet ortaya çıkar. Doğru kararları verir. Sanat ve bilime katkıda bulunabilir.
 
Kitap okumak kişinin diksiyonunu, hayal gücünü geliştirmeye ve Edebiyat sanatına daha yakın olmasını sağlar. Edebiyat ile iç içe olan kişi kültürünü korur, sanat yaratır. Ve sayamayacağın çok daha fazla şey. Kitap okumak insanı 21. yüzyılın teknolojik buhranından uzaklaştırır ve insanın kendisi ile baş başa kalmasını sağlar. Kitap okumaya zaman bile ayıramayan insanların ''hayır, yok'' demesini aldırış etme. Kitap okumanın yararını her yerde görürsün. Kültürün gelişir, dilin gelişir, beynin gelişir, diksiyonun gelişir.
Her şeyiyle katılıyorum yorumunuza. Forumdaki kişilerin ne düşündüğünü merak ettim bunlarla ilgili.
13 yaşındayım fakat çevremdeki birçok kişininde dediğine göre diksiyonum gayet güzel ve yetişkin gruptakiler gibi olgunmuşum bunu kitap okumaya bağlıyorum ben.
 

Geri
Yukarı