Kitap okumak iyi bir şey mi?

Aman diyeyim okuma, şimdi gelişirsin düşünürsün falan aman diyeyim(!). İlk olarak eğlencelidir, eğer sevdiğiniz bir tür bulursanız. İkinci olarak paragraf ve türkçe sorularında rahat edersiniz. Üç türkiye de çoğu kişi kitap okumadığı için genel olarak analitik konularda fark atarsınınız.
 
Okuduğun kitaba göre değişir. Benim önerim 100 temel eseri okuman. Şu sıralar sınav muhabbetinden kitap okuyamadım ama zaman buldukça kitap okurum. Kitaplar sana farklı dünyaların kapılarını açar. Bir kitapta bir cephede savaşırsın. Bir kitapta denizlere hükmedersin. Bir kitapta da asla yapamam dediğin bir şeyi yaparsın. Kısaca demek istediğim kitap okumak iyidir. Fakat çürük elmalardan da uzak durmak gerekir.
 
Kitap okumanın faydaları:

1- Kaynaklı araştırma kitaplarını okuyorsanız o konu hakkında bilgi edinirsiniz. Mesela geçen yıl karıncalarla ilgili bir sorunum oldu, 200+ sayfalık İngilizce bir kaynak buldum. Şu anda karıncaların kendi arasındaki küresel savaşı ve davranış sistemlerini bile biliyorum. :D Karınca sorunum da kalmadı, hareket ve çevre algılama metotlarını öğrendikten sonra gelmelerine neden olan sorunu da çözdüm.

2- Farklı yazarların kitaplarındaki farklı yaklaşımlarından dolayı bir olaya farklı perspektiflerden bakmayı öğrenirsiniz. At gözlükleriniz varsa zamanla bunu çıkarırsınız, vizyon sahibi olursunuz.

3- Kelime haznenizi geliştirip okuduğunuz dildeki dil kurallarına da hakimiyetinizi sağlarsınız.

4- Okuduğunuzu anlama kabiliyetinizi geliştirirken aynı zamanda odaklanma yeteneğinizi de güçlendirirsiniz.

5- Okurken görsel bir referansınız olduğu için duyduğunuz bir şeye göre okuduğunuz şeyin aklınızda kalma oranı artar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı