Kitap okurken nasıl not alıyorsunuz?

diocletian

Decapat
Akademik bir araştırma amacıyla bir kitap okumak ve öğreneceğim bilgileri iyice hazmetmek istiyorum. Bunun da en iyi yönteminin not almak olduğunu söylüyorlar fakat ben hayatımda not tutmuş biri değilim, derslerde bile not tutmazdım bundan dolayı nasıl, hangi cümleleri, ne uzunlukta not alacağımı bilmiyorum. Benim de bu konuyu açarken amacım sizlerin yöntemlerini öğrenip kendime bir yol çizebilmek, sizler nasıl not alıyorsunuz? En detaylı şekilde anlatmanız iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Not tutacaksan tekrar etmen gerek, çünkü notlar unuttuğun bir andan tekrar bakabilmen için tutulur. Eğer okuduklarının akılda kalmasını istiyorsan aynı konu üzerine iki yahut üç kitabı çapraz okuma yapmalısın. Her okuma sonunda okuduklarını düşünerek mukayese edersen aklında kalır.

18-19'lu yaşlarda yani bundan 20 sene önce hızlı okuma kurslarına gitmiştim uzun bir dönem. Sürekli kelimelerle uğraşıldığı için bana tek etkisi ilgimi çeken bir paragrafta ana kelimeleri not alırsam yada aklımda tutabilirsem kullanılacağı zaman %80-90 paragrafı hatırlayabiliyorum. Misal sizin mesajın hepsini düşünün "ne uzunlukta not" , bunu cümleyi 1 hafta sonra not aldığım yerde görsem tüm mesajın en az %80-90'ı nı hatırlarım. Bir nevi 1-2 kelimeden özet aklınıza kazınıyor gibi düşünebiliriz.

Bunları niye anlattım; "-Söylüyorlar" diye değilde size en yatkın nasıl olur onu araştırıp acele etmeyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı