Kitap okurken odaklanamamak

Makaleler
1
Merhabalar, kitap okurken odaklanamıyorum. Okurken çok yavaş okuyorum çünkü anlayabilmek için, okulda genellikle arkadaşlarım konuştuğunda hiç odaklanamıyorum. Bir cümleyi 5 defa falan okuyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Ve bir de genellikle başka şeyler aklımda oluyor bilgisayar falan.

Son düzenleme:
Merhabalar, kitap okurken odaklanamıyorum. Okurken çok yavaş okuyorum çünkü anlayabilmek için, okulda genellikle arkadaşlarım konuştuğunda hiç odaklanamıyorum. Bir cümleyi 5 defa falan okuyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Ben şu anda 'Oğuz Kağan' kitabını okuyorum. Aklında hayal et okurken. Ben öyle yapıyorum. Hem kitabı kısa sürede bitiriyorum hem de anlıyorum. Aklında sadece kitap olsun başka hiçbirşey olmasın.

Kelime darağacını geliştire bilirsin atasözleri,cümleler vb kitapçıklar var anlamı da yazıyor. Onlardan alıp okuya bilirsin zamanla düzelecektir.

Okuduğun tür hoşuna giderse, ister istemez odaklanıyorsun zaten. Okuduğun türü değiştirmeyi deneyebilirsin. Ayrıca, gürültüde odaklanamaman çok normal. Yavaş okumayı da dert etme. Okudukça hızlanacaksın ve daha kolay anlayacaksın. Kitap okumak, sınavlarında hızlanmana da katkı sağlayacaktır.

Okumayı bırakma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı