Benzerini bende yaşadım. Eskiden okuduğum okulda, sınıfımda güzel bir kız vardı. Sesi bile güzeldi yani.
1 yıl birlikte okuruz umuduyla gördükten üç beş gün sonra sevdiğimi söylemedim tabi. Tam 7 ay falan beklemiştim. 7 Ay boyunca bakışlarımla, her hangi bir konu hakkında basit yardımlarımla, fikirlerimle, sıcak tavırlarımla bazı şeyleri belli etmeye çalıştım, o da anlamıştır sanırım. Bütün bunlar 7 ay içinde olmuştu. Ve nihayet beklenmedik bir yerde, sade şekilde teklif ettim, cevap vermedi, sadece güldü. Sonra derse girdik, ders esnasında ben ders ile ilgilenirken, bana gülerek baktığını fark ettim. Sonra aynısını bende yapıp, ona bakarak hafifçe güldüm ders boyunca. Bu böyle 5 gün falan sürdü. Okuldan çıktığımızda, peşinden iki-üç dakika takip edip, durmasını rica ettim. Teklifim hakkında ne düşünüyorsun gibisinden bir kaç şey söyledim ve olumlu cevap beklerken, "Benim sevgilim var." dedi, ve gitti. O zaman neden böyle yaptın, neden umut verdin, neden çok samimiydik falan diyemedim, hiç hesap soramadım, konu kapanıp gitti. Zaten ondan sonra hiç sevgilim olmadı, ondan öncede olmamıştı.
Reddedildikten bir kaç dakika sonra, yani 7 ayın sonunda, ona aşık olmadığımı kendime kabul ettirmiştim...
Bir gram duygusu olan her insan için geçerlidir bu. Dış görünüşe aşık olunmaz. Duyguları, kişiliği, karakteri, sevgisi olmayan bir insana nasıl aşık olmuşum diye şaşırıyor iken, aşık olmadığımı ancak tekmeyi yeyince anladım. Burası biraz klişe kokacak ama, güzellik geçicidir. Önemli olan duygulardır. İlk görüşte aşka asla inanmıyorum. Şöyle düşün. Çok az bir paran vardır ve telefonunda yoktur. Konuşmak için telefon almak istersin. 50- 100 TL'ye basit bir telefon almak yerine, gidip 3000 TL'lik telefon alırsın ve bir kaç ay sonra, senin için, 100 TL'lik telefon ile, 3000 TL'lik telefon arasında hiç bir fark kalmaz. İlk görüşte aşk denilen saçmalık aynı buna benzer.
Ben o kızı çok seviyorum, kalbimde o var gibisinden bir kaç şey yazmışsın. O kız teklifini neden reddetti, önce bunu öğren. Kendi kafanda çözmeye çalış. Olmazsa gidip nedenini ondan öğren. Ben gerçekten aşık olduğunu düşünmüyorum.
Yaşını bilmiyorum, yüksek ihtimal benden küçüksün. Benim sana bir dost olarak verebileceğim en iyi tavsiye, kişiliği, duyguları olmayan insanlar için kendini 1 saniyeliğine bile yorma. İlk görüşte aşka inanma, sadece uzaktan görüp, "aa çok güzel kızmış." deyip, aşık olduğunu sanma. Çünkü zaten aşık değilsindir. Seni, sen olduğun için seven insanların yanında ol. Bunun dışında senden çok farklı beklentileri olan insanlardan uzak dur. En önemlisi, her zaman, her konuda, alacağın her kararda, kendini sık ve şu soruyu sor, "ne yapıyorum lan ben ?" kendini, kandırmadan tatmin edici bir cevap alırsan doğru yoldasın demektir. Hani derler ya, "İnsanın en büyük düşmanı kendisidir." gerçekten de öyle. Hayatını asla kendinle çelişmeden yaşamaya çalış. Her yerde, her zaman kendinle çelişiyor olacaksın. O çelişkileri bir bir bul ve düzelt. Hayatta yalnız olduğunu bil ve hak etmeyene değer verme.
Esenlikler...