Kıza açıldım ve reddedildim

Makaleler
13
Arkadaşlar merhaba. Normalde bu kategoriye ara sıra mesaj yazıyordum. Artık konu açıyorum. 16 yaşındayım, yan sınıfta hoşlandığım bir kız vardı. Yan sınıfta da ortaokuldan sevip, saydığım arkadaşlarım çoktu. Neredeyse, her teneffüs yan sınıfa gidiyordum. Gide gide oradaki kızlar ile de istemli/istemsiz samimiyet geliştirdim. Süreci detaylıca yazmak zamanımı yiyip, okuma zevkinizi böleceğinden kısa ve öz bir anlatmaya çalışıyorum. Bu sebepten atladığım birçok nokta var. İşte, bugün servisin onunde beklerken bir anda o ve benim de ara sıra konuştuğum bir kız arkadaşı geldi. Beni de birlikte yuruyuse çağırdı. Yolun 1/4 kısmına geldikten sonra yanındaki kız arkadaşı ayrıldı. Ben de ilk başta yanımızdaki oturma yerlerine davet ettim ancak ısrarla kabul etmedi. Neyse, ben de yururken teklif ettim. Bana çocukluktan kalma bir aşkı olduğunu, karşı tarafın dahi bilmediği bir platoniği oldugunu soyledi. Arkadaş kalabileceğimizi, cesaretimden oturu de tebrik ettiğini belirtti. Size bu süreçteki yaşadığım, sizin de bilmeniz gerektiğini dusunduğum birkaç oneriyi maddesel halde aktarayım:
  • Kesinlikle çıkma teklifini yüz yüze yapın. Sanaldan olmamalı.
  • Arkadaşlarından uzaklaştığı zamanlar da hep birebir konuşmaya çabaladım. Belki grupça konuşuyorsunuzdur ama hata.
  • Reddedilmekten kesinlikle korkmayın. İşin doğası bu çünkü. Ben de hiç pişman değilim.
  • Kız sizi sevmiyorsa ya da sizi o kategoriye koymamışsa zaten bu işin olacağı yok.
  • Hayat devam ediyor, kendinizi üzmenize gerek yok.
Şimdilik bu kadar. Benim ilk reddedilme ve de açılma hikayem böyle yaşandı.

Bana bir de öylesine gereksiz yere yazı yazmışsın demişlerdi. Gene dediğim çıktı. İlgili yazı:

Onun dışında o kız senin gibi güzel bir insanı kaybettiğine üzülsün. Salla gitsin.

Oturmayı ısrarla reddetmiş, ona rağmen teklif etmişsin. Birde cesaretten dolayı tebrik etmek nedir? Dalga geçmiş bir güzel seninle. Birde öneri mi veriyorsun? Yazık.
İşi oldugunu soyledi. Yoksa ben de ısrarla teklif edecek bir insan değilim. Oturup konuşmayı kendimce doğru bulduğumdan sordum sadece. Birkaç tane neden sıraladı direkt.

Cesaret işi de teklif ettikten sonra soylediği sözlerin arasındaydı. Çok da takılmamak gerek. Ayrıca oneri mi veriyorsun demişsiniz de kusura bakmayın ama bu da bir nevi aşağılama.

Kız gerçekten özünde iyi bir kız. O yüzden söylediklerinden hiç de art niyet aramadım.
Bana bir de öylesine gereksiz yere yazı yazmışsın demişlerdi. Gene dediğim çıktı. İlgili yazı:

Onun dışında o kız senin gibi güzel bir insanı kaybettiğine üzülsün. Salla gitsin.
Teşekkür ederim hocam. Kim ne derse desin, sizin tecrübenizde bu forumda kullanıcı bulmak çok zordur. Belki de gerçek hayatta bile. Onların dediğine zaten kulak asmayacağınızı biliyorum, yine de boş vermekte fayda goruyorum.

Kızı ben burada detaylıca anlatmadım ancak içinde iyi bir kız. En azından içiyle dışının aynı oldugunu gösteriyor. Ben bu kızda hiç art niyet aramadım, aramam da. Lise bittikten sonra guzel bir anı olarak hafızamda yer edinecek.
Şu kadar cesaretim olsaydı keşke
Keşke...

Lise bittikten sonra guzel bir anı olarak hafızamda yer edinecek.
Hiç değilse yaşamadım demezsin. Benim anı gibi kalır aklında. Onun dışında çoluk çocuğu önemseyecek olsaydım zaten işim vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…