- Makaleler
- 13
Arkadaşlar merhaba. Normalde bu kategoriye ara sıra mesaj yazıyordum. Artık konu açıyorum.
16 yaşındayım, yan sınıfta hoşlandığım bir kız vardı. Yan sınıfta da ortaokuldan sevip, saydığım arkadaşlarım çoktu. Neredeyse, her teneffüs yan sınıfa gidiyordum. Gide gide oradaki kızlar ile de istemli/istemsiz samimiyet geliştirdim. Süreci detaylıca yazmak zamanımı yiyip, okuma zevkinizi böleceğinden kısa ve öz bir anlatmaya çalışıyorum. Bu sebepten atladığım birçok nokta var. İşte, bugün servisin onunde beklerken bir anda o ve benim de ara sıra konuştuğum bir kız arkadaşı geldi. Beni de birlikte yuruyuse çağırdı. Yolun 1/4 kısmına geldikten sonra yanındaki kız arkadaşı ayrıldı. Ben de ilk başta yanımızdaki oturma yerlerine davet ettim ancak ısrarla kabul etmedi. Neyse, ben de yururken teklif ettim. Bana çocukluktan kalma bir aşkı olduğunu, karşı tarafın dahi bilmediği bir platoniği oldugunu soyledi. Arkadaş kalabileceğimizi, cesaretimden oturu de tebrik ettiğini belirtti. Size bu süreçteki yaşadığım, sizin de bilmeniz gerektiğini dusunduğum birkaç oneriyi maddesel halde aktarayım:
- Kesinlikle çıkma teklifini yüz yüze yapın. Sanaldan olmamalı.
- Arkadaşlarından uzaklaştığı zamanlar da hep birebir konuşmaya çabaladım. Belki grupça konuşuyorsunuzdur ama hata.
- Reddedilmekten kesinlikle korkmayın. İşin doğası bu çünkü. Ben de hiç pişman değilim.
- Kız sizi sevmiyorsa ya da sizi o kategoriye koymamışsa zaten bu işin olacağı yok.
- Hayat devam ediyor, kendinizi üzmenize gerek yok.