Kıza hediye verdim ama dalga geçti

Parayı verebildiğine göre annen para harcamana laf etmiyor. Okul yolunda bir yerden basit bir şey alabilirdin.
Hediye olayını istemiyorsan başta belirtip katılmayabilirdin.

Ceketinizi giyerken para masanın üzerinde dememişsinizdir umarım.

Hocam dalga geçmek doğrudur demiyorum fakat benim arkadaşım da bana yılbaşı çekilişinde hediye almamıştı ve "hediye ne kadar parasını vereyim git al" demişti. Gerçekten çok kırılmıştım ve moralim bozulmuştu. Kızın eline para tutuşturmak hoş bir davranış değil.

Kişilik meselesi biraz da bana para verseler daha çok mutlu olurum şahsen.

Dünyanın en boş aktivitelerinden biridir bu yılbaşı çekilişleri (okullardaki). Özellikle bu ekonomik dönemde şöyle bir etkinlik yapmak, yazık ya. Senin yaptığın da sevgili dostum, değişik olmuş. Bu değişikliğe gülmüştür ancak buradan da bir şey öğrenebiliriz. Birine elden para vermek ömrün boyunca yapmayacağın bir şey olsun. Ya bir bahaneyle ya da bir hediyeyle takdim et parayı. Karşı tarafın hakkı olsa bile, bir zarfa koy veya bir çiçekle ver vb. Çok ince bir davranıştır ve karşı tarafı çok mutlu eder. Tabii ki seni de..

@AsdAsLAYEr bu durumun kişilik meselesiyle ne alakası var? Kızı resmen başından savmaya çalışmış, muhtemelen kız da bu şekilde anlamıştır. Ben olsam ben de aynı şekilde anlardım. Sanki dilenciye sadaka verir gibi olmuş. Vereceği ya da vermeyeceği parayla kız ne fakirleşir ne de zenginleşir.

Hocam senin hatana gülmüş. İkinizde hatalısınız, dilenci mi o kız? Ne ihtiyacın var diye sorabilirdin mesela. Ben arkadaşım motor seviyor diye motorlu bir figür aldım, bana hediye alan arkadaşım bana sordu ne ihtiyacın var diye bende dedim aldı verecek. Sorman lazımdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı