Dostum işi bu kadar melankoliye sürükleme senin için iyi olmaz. Sana aşığım, şiirler yazıyorum, çok seviyorum gibi söylemler senin kıza karşı gardını düşürür. Kendine saygın olsun, kız 10'luk ama ben 7'lik hissediyorum diğerek ilişkiye başlarsan her şeyi alttan alan taraf olursun. Aslında o kız 10'luk değil sen sevdiğin için sana 10'luk geliyor. Önceden birisine karşı hisler beslediysen bilirsin zaten bunun böyle olduğunu. Bir süre sonra geçiyor bu his ama ne zaman bilinmez. Kıza çok duygusal yaklaşma güçlü olduğunu, sorunların üstesinden gelebileceğini, o kız olmasa da hayatına devam edebileceğini hissettir. Tabi bunları hissettirebilmen için ilk başta öyle birisi olman gerekiyor. Kıza pat diye açılmana gerek yok hafif yoklamalar yaparak devam et. Arada güzel söz söyle zaten sami misiniz espriler falan derken küçük küçük şeylerle belli et. Baktın iyiye doğru gidiyor o zaman yine seni seviyorum falan diğerek değil yavaş yavaş kendiliğinden sevgili olursunuz zaten. Kıza iltifat edeceksen herkesin iltifat ettiği konulara değil sıra dışı bir özelliğine iltifat et. Mesela kız güzelse, çok güzelsin, gözlerin güzel falan deme kız zaten biliyor bunları çok kişiden duydu çünkü. Zekasına, davranışlarına ya da gözlük, küpe, kolye, bileklik takıyorsa sana çok yakışıyor falan de ya da kıyafetlerine de iltifat edebilirsin.