Merhaba herkese. Başlıkta dediğim gibi elektrogitar öğrenmek istiyorum ama birkaç kafamı karıştıran durum var onları daha tecrübeli arkadaşlara danışmak istiyorum.
Benim haziran ayında bir elektro gitarım vardı. Hiç çalışmaya motivasyonum olmadığı için (ve tembel olduğumdan) gitarı arkadaşıma sattım.
Aylardır gitarla alakalı hiçbir şey yapmadım ve bir süredir bu durum beni rahatsız etmeye başladı. Gitara geri dönmek ve adamakıllı bir şekilde öğrenmek istiyorum.
Sormak istediğim asıl şey de bununla alakalı. Elektro gitarım yok ama elektrogitar çalışmak istiyorum. Bir tane klasik gitarım var penam da var ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Penayla klasik çalınmaz denmişti bana. Klasik gitarın tellerinin arasında boşluğun elektrodan fazla olması ve naylon teller olması gibi şeylerden dolayı da elektrogitar için iyi bir altyapı oluşturur mu emin değilim.
Kısaca elektrogitar çalmak isteyen biri klasik gitar ile pratik yapmalı mı? Neler yapmalı? Klasik gitardaki tellerin arasındaki boşluk ve telin malzemesinin elektro gitardan farklı olması çok fark eder mi?