Klasik gitar teli önerisi

• Konuyu başlatan Usarda
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 9.913

Usarda

Hectopat
Herkese merhaba. Klasik gitarımın teli koptuğu için yeni tel almak ve değiştirmek istiyorum. Çok kötü olmayan F/P bir tel önerebilir misiniz? Yüksek fiyatlara çıkamam maalesef ama dandik bir şey almak da istemiyorum yani. Bir de daha önce hiç kendim değiştirmedim ama sizce teli sararken kullanılan aletten de alıp kendim değiştirmeyi denesem mi ne diyorsunuz?

@Bora Dere Etiketleyip rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Siz bu konularda tecrübeli ve bilgilisiniz. Birkaç gün geçti ve cevap veren de olmadı. Acaba siz yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Klasik gitar teli çıkarması kolay, takması daha az kolay bence. Köprüye kaymayacak şekilde oturtmak belki biraz zorlayabilir. Tele ne kadar verebilirsiniz? Uzun zamandır klasik çalmadığım için tel de almadım ama D'Addario'nun kaliteli ve piyasaya göre biraz daha ucuz telleri vardı.

Klasik gitar teli çıkarması kolay, takması daha az kolay bence. Köprüye kaymayacak şekilde oturtmak belki biraz zorlayabilir. Tele ne kadar verebilirsiniz? Uzun zamandır klasik çalmadığım için tel de almadım ama D'Addario'nun kaliteli ve piyasaya göre biraz daha ucuz telleri vardı.
Az çok baktım ama birbirleriyle alakasız fiyatlar gördüm o yüzden piyasasını bilmiyorum. Yani ne kadar verebileceğimi de bilmiyorum. Profesyonel çalmıyorum ya da sahne almıyorum. Bu yüzden aşırı kaliteli bir şey almama gerek yok. Çok kalitesiz bir şey almak da istemiyorum. Ortalama bir ürün işimi görecektir diye düşünüyorum.

Pitbull markasının ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Fiyat/Performans ürünleri var.
Göz atacağım. Öneriniz için teşekkür ederim.

Bir de çok fazla model ve çeşit var. Hangisi bana göredir, hangisini seçmeliyim bunu da bilmiyorum.

@Bora Dere Söylediğiniz markaya baktım bir tel var ama özellikleri bakımından bana uygun mudur bilmiyorum. Bir de doremusic fiyatı ile n11 üzerinden bulduğum iki fiyat arasında çok fark var. D'Addario EJ45 Pro-Arte Normal Tension Klasik Gitar Teli | doremusic

Son düzenleme:
Zamanında bu teli kullanıp memnun kalmıştım, benim aklımda da bunu önermek vardı hatta. Fiyatları can sıkıcı derecede uçmuş, 30'a mı ne almıştım vaktiyle.

Satıcılar arası fiyat farkı olabilir. Özellikle Zuhal, Dore gibi tek işi bu olan mekanlarda fiyatlar daha yüksek olabiliyor. Yalnız niye bu kadar fark var ben de anlamadım.

Zamanında bu teli kullanıp memnun kalmıştım, benim aklımda da bunu önermek vardı hatta. Fiyatları can sıkıcı derecede uçmuş, 30'a mı ne almıştım vaktiyle.

Satıcılar arası fiyat farkı olabilir. Özellikle Zuhal, Dore gibi tek işi bu olan mekanlarda fiyatlar daha yüksek olabiliyor. Yalnız niye bu kadar fark var ben de anlamadım.
Birçok farklı değişkenleri var. Pek detaylarını bilmiyorum. Kendi halimde gitar çalan biriyim. İşimi görecektir diye düşünüyorum. Attığım n11 linki üzerinden sipariş veriyorum o zaman. Yardımınız için teşekkür ederim.

@Bora Dere linkteki teli aldım ve değiştirdim. Hiçbir telde sıkıntı yok. Yalnızca üstteki mi telinde bir cızırdama oluyor. Fakat sadece bir şeye basmadığımda ya da ilk üç perdeye bastığımda oluyor. 4 ve sonraki perdelere bastığımda olmuyor. Durum nedir ya da nasıl düzelir fikriniz var mı?

Son düzenleme:
Birçok farklı değişkenleri var. Pek detaylarını bilmiyorum. Kendi halimde gitar çalan biriyim. İşimi görecektir diye düşünüyorum. Attığım n11 linki üzerinden sipariş veriyorum o zaman. Yardımınız için teşekkür ederim.

@Bora Dere linkteki teli aldım ve değiştirdim. Hiçbir telde sıkıntı yok. Yalnızca üstteki mi telinde bir cızırdama oluyor. Fakat sadece bir şeye basmadığımda ya da ilk üç perdeye bastığımda oluyor. 4 ve sonraki perdelere bastığımda olmuyor. Durum nedir ya da nasıl düzelir fikriniz var mı?
O problem tel ile gövde arasında olan boşluktan kaynaklanabiliyor. Genelde ucuz gitarlarda nükseden bu sorunu çözmek bir hayli zor olabiliyor. Gitarın tele alışmasını bekleyin.

Biraz bekleyin, dendiği gibi düzelebilir belki. Yine olmazsa üst veya alttaki nut parçası (muhtemelen üst) fazla aşınmış olabilir ya da gitarda sap eğriliği olabilir. Büyük bir problem değil, bence pek uğraşmaya değmez. Yaknınızda bir müzik market varsa götürebilirsiniz, ilgilenirler muhtemelen.

O problem tel ile gövde arasında olan boşluktan kaynaklanabiliyor. Genelde ucuz gitarlarda nükseden bu sorunu çözmek bir hayli zor olabiliyor. Gitarın tele alışmasını bekleyin.
Biraz bekleyin, dendiği gibi düzelebilir belki. Yine olmazsa üst veya alttaki nut parçası (muhtemelen üst) fazla aşınmış olabilir ya da gitarda sap eğriliği olabilir. Büyük bir problem değil, bence pek uğraşmaya değmez. Yaknınızda bir müzik market varsa götürebilirsiniz, ilgilenirler muhtemelen.
O zaman söylediğiniz gibi bir süre bekleyeyim. Zamanla geçmiyor gibi görünürse mecbur bir gitar bayiye götüreceğim. Götürmeme gerek kalmasın diye kendim tel değiştireyim dedim ama yine başaramadık :D

Bu arada bahsettiğiniz gibi bir eğrilik olsa diğer tellerde de aynı problem olmaz mıydı? Bende sadece en üst telde ve ilk dört perdeden birine bastığımda (ya da basmadığımda) oluyor.

Aynı şekilde nut parçasında sıkıntı olsa ilk perdeye bastığımdan itibaren düzgün ses çıkması gerekmez miydi? Bunlar sadece tahminim bu arada yani haddim olmadan bilmişlik taslamış olmak istemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı