Klasik gitarda 11. perdeden 12. perdenin sesi çıkıyor

Pouge

Hectopat
Daha fazla  
10 senelik bir klasik gitarım var ve tellerini yılda 1 falan değiştiriyorum fakat ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Dün akşam çok güzel gitardan ses çıkıyordu fakat 7. ve 10.perdede pena ile çalınırsa cızırtı vardı zaten yakında telleri değiştirecektim geçer diyordum fakat bu sabah kalktığımda 11.perdeden 12.perdenin sesinin çıktığını fark ettim, biraz forumlarda gezdim sap ayatından olduğunu söylediler, ama benim gitarımda sap ayarı yapılmıuor sorun nedir?

Gitarı görmeden şundandır demek doğru olmaz fakat 11. perdede 12.'nin sesi veriyor ise tel 11'i frete değmiyor demektir. 11 fret daha aşağıda veya 12 fret daha yukarıda olabilir. Çok nem aldıysa sapın fazla iç bükey olması da sebep olabilir. Sapta ve fretlerde bir problem yok ise köprü eşiği aşınmış olabilir.

Sosyalde açılan "cızırtı" başlıklı, konulu mesajların %95 i ekipmanı / çalmaya bilmiyor / Estrümanın doğasını bilmiyor olmak ile ilgili. Bu şekilde bir tanımlama için sorun var diyemeyiz ve çözüm öneremeyiz.

Ses dosyası paylaşın. Tellerin ve klavyenin görüldüğü birkaç resim paylaşın.

Fret erimesinden kaynaklı olması olasıdır fakat kesin bir şey söylemek mümkün değil fretlerin yüksekliği, sapın iç bükeylik durumu vb etkenlere dikkat edilmeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı