Klasör 80 GB ancak içinde yeteri kadar dosya yok

Arda16YU

Decapat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, burada yeni sayılırım. Bilgisayarım da 72 GB yer kaldı ve ben yer açmak için Windows C:'ye girdim. Kendi kullanıcı klasörüme geldim ve özelliklere tıkladım. 80 GB gösteriyordu. Bende kendi kullanıcı klasörümün içindeki dosya ve klasörlerin hepsini toplayıp özelliklere tıkladım ve yaklaşık 1-2 GB ediyordu. Bu 78 GB nereye gidiyor?
Sistemim: Windows 10.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Belki gizlenmiş olabilir. Benim diğer bilgisayarımda takılı olan HDD D diski olarak duruyor ve içindeki bütün dosyaları toplayınca 100 GB bile etmiyor ama D diski dolu. TreeSize diye bir uygulamadan bakıyordum.
 
Gizli dosyalar var. Mesela AppData klasörü o kadar büyük olabilir. Klasörü tamamen sakın silme. Win+R yap. Sonra appdata yaz ENTER'a tıkla. Romaing klasörünün içinde sildiğin uygulamaların kalan klasörlerini silebilirsin. Ayrıca Minecraft varsa onun da klasörü oradadır. Kullanmadığın dünyaları silebilirsin. Yine AppData'nın içinde Local var. Microsoft Store'dan yğklediğin bütün uygulamalar Local'in içinde bir yerlerde durur. O yüzden Local'e çok bulaşma. (Yanlış dosya silmemeye özen göster çok önemli.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı