Klasöre nasıl şifre koyulur?

Sıkıştırılmış dosya haline getirip (zip veya rar) bunu şifreleyebilirsin -alternatif bir yöntem olarak.

Klasore sag tik ozellikler gelismis "veriyi korumak icin klasoru sifrele" gibi bir secenek olacak ona tikla.
Bunu ben denedim ama nasıl çalıştığını anlayamadım.

Hocam bunu denedim dosyada kilit işareti çıkıyor ama dosyaya girerken hiçbir zaman şifre sormuyor mantığını anlamadım.

BitLocker diye biliyorum ben ama. Şifreleme özelliği Windows 10 Pro sürüm de vardı sanırım.
BitLocker, EFS'den farklı olarak sadece dosyaları değil sürücünün tamamını şifrelemektedir. Böylece EFS'den daha güvenli bir yapı sunmaktadır. Windows'un önceki sürümlerinde mevcut olmayan sürücü şifreleme özelliği sayesinde bütün diskin belirli bir algoritma ile şifrelenmesini sağlayan bir sistemdir.

BitLocker diye biliyorum ben ama. Şifreleme özelliği Windows 10 Pro sürüm de vardı sanırım.
BitLocker, EFS'den farklı olarak sadece dosyaları değil sürücünün tamamını şifrelemektedir. Böylece EFS'den daha güvenli bir yapı sunmaktadır. Windows'un önceki sürümlerinde mevcut olmayan sürücü şifreleme özelliği sayesinde bütün diskin belirli bir algoritma ile şifrelenmesini sağlayan bir sistemdir.
Linux'ta LVM kullanilabilecegini de soyleyeyim konu basliginda Windows gecmedigi icin.

Klasore sag tik ozellikler gelismis "veriyi korumak icin klasoru sifrele" gibi bir secenek olacak ona tikla.
Hocam bu başka pcnin (kullanıcı da olabilir emin değilim) erişmesini engellemek için. klasöre o kullanıcıdan istediginiz givş ulaşabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı