Laptop için pump-out yapmayacak macun önerisi

• Konuyu başlatan Hxrea
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 165
@A1peren Anladım teşekkür ederim. Bu pedi önceden de önermişlerdi de termal macun'dan daha iyi bir iletkenliğe mi sahiptir acaba?

@A1peren anladım teşekkür ederim. Bu pedi önceden de önermişlerdi de termal Macun'dan daha iyi bir iletkenliğe mi sahiptir acaba?

Hangi macunu referans aldığınıza bağlı. Ama faz değişimli pad önerilmesinin asıl sebebi pumpout. İletkenliği yüksek bir macun sürebilirsiniz cihaza. Ancak 2 ay sonra çipin üstünden taşarsa o iletkenliğin bir faydası kalmaz. Umarım anlatabilmişimdir.

Misal benim 2 aylık Nitro 5'imde aynı sorun var. Cihaz 7600RPM fan hızlarında 100 derecelerde adeta yanıyor.

@Shinsai Hiç pump-out sorunu yaşadınız mı?
Haziran'dan beri kullanıyorum hocam. 20-23W çekip throttle olan işlemcim, şu an 45W çekmeden throttle olmuyor hâlâ. Laptop soğutmam iyi olmadığı için sıcaklıklar yine yükseliyor fakat, kendini sonuna kadar götürüyor işlemci. 30-35W sabitleyip kullanıyorum. Pump-out olsa sıcaklıklar yine uçardı ama dediğim gibi yaşamadım 5-6 aydır.

Derdiniz pump-out ise ped daha mantıklı. Macun da işe yarar tabii ki ama ısın-soğu döngüsüne ped kadar dayanamıyorlar.
Kendim yapamadığım ve buradaki bilgisayarcıların da çok becerili olamamasından ötürü macun almıştım. Bir dahaki sefere ben de ped alacağım. Pulsar'ı laptoplar için öneriyorlar ama bir termal ped etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı