Klavye farklı tuşlara basıyor

İsa Elyâsa

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle kullandığım klavye Claw's Nexus K1. En son dün sabah laptopumu açıp kullanıp kapatmıştım. Hiçbir sorun yoktu. Bugünde akşama doğru açtım bir baktım 1'e bastığımda 'z1', 2'ye bastığımda 'x2', 3'e bastığımda 'c3' gibi diğer tuşlar da farklı farklı tuşlara atanmış gibi çalışıyordu. Mesela fotoğraftaki tuşa bastığımda 'ş' tuşuna basıyor. (Not: Laptopun klavyesinde sorun yok. Sadece bu anlattığım klavyede). Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20250119_205158_2~2.jpg
    IMG_20250119_205158_2~2.jpg
    102,8 KB · Görüntüleme: 38
Öncelikle kullandığım klavye Claw's Nexus K1. En son dün sabah laptopumu açıp kullanıp kapatmıştım. Hiçbir sorun yoktu. Bugünde akşama doğru açtım bir baktım 1'e bastığımda 'z1', 2'ye bastığımda 'x2', 3'e bastığımda 'c3' gibi diğer tuşlar da farklı farklı tuşlara atanmış gibi çalışıyordu. Mesela fotoğraftaki tuşa bastığımda 'ş' tuşuna basıyor. (Not: Laptopun klavyesinde sorun yok. Sadece bu anlattığım klavyede). Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
FN + ESC tuşlarına aynı anda 5-10 saniye basılı tutun. Belki bu yararlı olur klavyeyi sıfırlama diye biliyorum.

Onu nasıl açıcam yardımcı olur musun?
1737311161350.png
bilgisayarınızın sağ altında böyle bir işaret var mı varsa buna basın yoksa Başlangıç'a gidin, ardından Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Klavye'yi seçin ve Ekran Klavyesini Kullan'ın altındaki iki durumlu düğmeyi açın.

Onu nasıl açıcam yardımcı olur musun?
hatta pardon direkt kısa yolu var windows + ctrl + o tuşlarına basın

Eki Görüntüle 2401941 bilgisayarınızın sağ altında böyle bir işaret var mı varsa buna basın yoksa Başlangıç'a gidin, ardından Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Klavye'yi seçin ve Ekran Klavyesini Kullan'ın altındaki iki durumlu düğmeyi açın.

hatta pardon direkt kısa yolu var windows + ctrl + o tuşlarına basın
Evet ekran klavyesi geldi şimdi ne yapmalıyım?

Evet ekran klavyesi geldi şimdi ne yapmalıyım?
burada hangi tuşların nereye atandığı gözüküyor olması lazım buradan fn + esc yapıp 5-10 saniye bekleyin.

Galiba yardımcı olamadım bu durum için üzgünüm GPT veyahut internetten aramanız daha iyi olacaktır.

Dosya Ekleri

• 1737311474420.png
    1737311474420.png
    35,9 KB · Görüntüleme: 25

Technopat Haberler

Geri
Yukarı