Klavye ile bilgisayarı başlatma

Konunun kesin olarak hal yolu. Resimleri takip ediniz. Biosunuzu inceleyiniz.

Yapmış olduğum testlerde USB klavye ile netice alamadım. Aynı durum sizde de sözkonusu olmayabilir. PS/2 tür klavyem full uyumlu çalışmıştır.
Resimdeki POWER KEY tuşu ise daha önce bahsetmiş olduğum gibi klavye ile ilgili olup, böyle bir tuşun olması ve sürücüsünün yüklü olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu tuş biosta tanımlanmamış görünmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOSta böyle bir şey bulamadım. :)
İyice takip ettin mi?
Bak kafamı kızdırma oraya gelir bilgisayarını mıncıklarım haa:D
Senin için kaç tane klavye söküp taktım ve bir o kadar da bilgisayarı elledim.
Power (güç) seçeneklerine gireceksin. Buradan APM yi bulacak ve enter ile gireceksin.
Biosunun birkaç ekran görüntüsünü koyabilecekmisin.

Abi şimdi Power kısmını bulamıyorum diyeceğim gene kızacaksın. :) Fotoğraf çekemiyorum ama BIOS şu şekilde.

fx8300-piledriver-visrls3b.png

bios-main.jpg

bios_main_small.jpg

Bu resim çok küçük ama daha büyüğünü bulamadım.

bios-adv.jpg

asus_m5a97_evo.jpg

mu5aY.png

Boot menüsünün resmini bulamadım. :)

Monitör ve Ai tweaker bölümlerinde hemen sağda menüleri aşağıya alan bir kaydırma göreceksin. Onları da kaydırarak tüm seçenekleri görüntüle.
Bu gün senin bilgisayarını klavyenden açamazsak uykum kaçar.

Sendeki bios ile sadece PS/2 klavye/mouse değil USB olanları da direk görmen lazımdı. Tabiiki yanılıyor olabilirim ama bulman gereken menüyü bulmalısın öncelikle. Bu menü de, power menüsü. Sende öyle bir menü olması lazım.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı