Klavye ile nasıl daha hızlı yazılabilir?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
6 ay öncesine kadarken Fast Fingers adlı sitede dakikada 82 cümleye kadar çıktığım olmuştu. Ama şu an nedense maksimum 60 cümle yazabiliyorum ve çok fazla yanlış kelime yazıyorum. Nasıl eski hızıma dönüp daha hızlı yazabilirim? Bunun bir eğitimi vesaire var mı?

Bence tıpkı yabancı dil konuşmak gibi pratikle oluyor. Boş bulduğun her vakit 5 10 dakika Fast fingersta zaman geçirsen mutlaka artacaktır.

Zaten eski hızıma kavuşmak için her gün giriyorum ama hiçbir değişiklik olmuyor. 10 dakikadan fazla zaman geçirirsem hızım daha da düşüyor.

Hızlı yazma olayı aslında bilinçli olarak öğrenilen/yapılan bir şey değil. Zamanla kullandıkça alışıyorsun gibi bir şey. En azından bende öyle oldu, diğerlerini bilemem. Ayrıca yanlış yazma olayı doğaldır. Ne kadar hızlı yazarsan o kadar yanlış yazma ihtimalin artıyor. Bu mesajı yazarken bile 2-3 düzeltme yaptım.

Hızlı yazma olayı aslında bilinçli olarak öğrenilen/yapılan bir şey değil. Zamanla kullandıkça alışıyorsun gibi bir şey. En azından bende öyle oldu, diğerlerini bilemem. Ayrıca yanlış yazma olayı doğaldır. Ne kadar hızlı yazarsan o kadar yanlış yazma ihtimalin artıyor. Bu mesajı yazarken bile 2-3 düzeltme yaptım.

Evet benim de garibime giden şey bu. Daha önce hiç hızlı yazma testi yapmadığım zamanlarda 80 kelime yazarken denediğim halde 60'ı geçemiyorum. Ayrıca o zamanlar 1 tane bile hata yapmazdım şakır şakır yazardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı