Klavye kısa devre yapar mı?

GEYMBEK

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ram 16GB 32000mhz
Ekran kartı Nvidia 3060 12GB
Anakart A520m k V2
İslemci AMD ryzen 5 500
Merhaba, klavyeme kola döküldü kısa devre yapıp bilgisayara zarar verir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop değilse zarar vermez ama içine kola kaçan bir bilgisayar bileşeni er ya da geç arıza verir. Klavyelerde genelde sıvı teması sonrasında bir tuşa basınca başka bir tuş yazmak, ya da bir tuşa basınca komşu birkaç tuşu beraber yazmak ya da bir tuşa basınca arka arkaya aynı tuşu yazmak gibi problemler çıkar. Bunun sebebi sıvı teması sebebiyle klavyenin kendi içinde bu tuşlar arasında bir kısa devre oluşmasıdır ama bilgisayara zarar vermez. Ama laptopsa bence pilini de çıkarıp bilen birine teslim etmekte fayda var temizlik ve bakımını yapmak için.

İçini söküp temizleyin. Mekanik değilse temizlemesi son derece kolay. Devrelere zarar vermeyin ve hassas olun. Bilgisayara bir zararı olmaz. En fazla klavye bozulur.

Teşekkür ederim tuşları söküp temizliyim laptop değil.

Ama bu tuşlar nasıl çıkacak.

Teşekkür ederim tuşları söküp temizliyim laptop değil.

Ama bu tuşlar nasıl çıkacak.

Takılıp sökülebilir olur genelde harici klavye tuşları. Tırnağınızla yukarı doğru bir köşesinden çıkartabilmeniz lazım.

Benim klavye eski biraz tuslar havada değil klavyenin içine doğru gidiyor tırnagımı sokamıyorum.

Benim klavye eski biraz tuslar havada değil klavyenin içine doğru gidiyor tırnagımı sokamıyorum.

O zaman ucu ince bir şeyle yapmaya çalışın.

Bir tuş çıktıktan sonra zaten ondan doğan boşluk yardımıyla diğerlerini daha kolay çıkarırsınız.

Tamam yemekten sonra deneyicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…