Klavye nasıl temizlenir?

noob_guy

Femtopat
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Klavye ne kadar sürede temizlenir? Nasıl temizlenir? Sprey vs. kulanmadan yapılabilir mi? Klavyeyi alalı 15 gün oldu, temizlemeli miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mekanik klavyeyse tuslarini cikartip 1-2 ayda bir temizleyebilirsiniz, kasanin icini ise kulak cubugu veya sulu boya fircasi ile temizleyebilirsiniz. Icini ise hava ile temizleyebilirsiniz.
 
Pislendiyse temizleyin, kirliyse bırakın. Süresi olmaz bunun.

Mesela şu anki klavyem 3 aylık, sıfırdan farksız. Ama kirletseydim her hafta temizlerdim.

Kısacası göz kararı.


Tuşlar çıkıyorsa onlar yıkanıp, iyice kurutulup takılabilir veya daha yüzeysel bir şey olacaksa elektrik süpürgesi kullanılabilir.
 
Ben tuşlarını çıkarıp yıkıyorum. Ardından altını ve üstünü peçeteyle kapatıp kurumasını bekliyorum. Klavyeyi ise süpürgeyle temizliyorum. Çıkmayan kirler falan var ise Kulak temizleme çubuğuyla çıkarıyorum :).
 
Klavye ne kadar sürede temizlenir? Nasıl temizlenir? Sprey vs. kulanmadan yapılabilir mi? Klavyeyi alalı 15 gün oldu, temizlemeli miyim?

Kendi yöntemimi anlatıyorum, tuşları çıkartıp klavyedeki kaba tozları elektrikli süpürge ile alıyorum ardından ıslak mendil ile detaylı temizlik yapıyorum, tuşları ise sıcak su ve deterjan ile yıkıyorum ardından tuşları havlunun içerisine döküp 2-3DK kuruluyorum bu kadar basit.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı