Klavye önerisi

Thalasa

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar. Şu an aktif olarak Razer Blackwidow V4 75% klavye kullanıyorum ancak çift basma sorunundan dolayı yeni bir klavye almak zorundayım. 5 bin lira üstüne çıkmak pek istemiyorum ancak bak şu mükemmel dediğiniz bir şey varsa da değerlendirebilirim. Numpad'li olması benim için önemli. Knob gibi özelliklere pek takılmıyorum. Ağırlıklı olarak MMORPG oynuyorum. Önerileriniz için teşekkürler. İyi Sosyaller.

Hocam bilmediğim için soruyorum. Razer veya SteelSeries gibi bilinen markalar yerine neden bu tarz markalar daha çok öneriliyor? F/P açısından mı yoksa başka bir sebebi var mı?

Hocam bilmediğim için soruyorum. Razer veya SteelSeries gibi bilinen markalar yerine neden bu tarz markalar daha çok öneriliyor? F/P açısından mı yoksa başka bir sebebi var mı?
Hocam Razer Steelseries Logitech gibi markalar artık marka oldu. Fiyatını markaya veriyorsun performanstan çok. Çin ve Japon ürünleri hem bize düşük vergilerle gelmesi hem de üretim maaliyetlerinin düşüklüğü sayesinde fiyatları da daha mâkul oluyor. F/P olarak her zaman önde oluyorlar. Düzgün bir araştırma ve bilinç ile çok uyguna çok güzel ürünler kullanabiliyorsun.

Hocam hem f/p açısından da denebilir ama hem fiyat olarak daha iyiler hem kalite olarak.
Malzemeleri daha kaliteli ve bana kalırsa en önemlisi bu klavyelerde hot swap var.
Mesela siz şu an klavyenizde çift basma sorunu yaşamışsınız. Çift basma sorunu genelde switchin bozulmasından kaynaklı bir sorun ve razer steelseries gibi markaların çoğu klavyesinde hotswap özelliği olmadığı için switch değiştirmesi zor, lehimle falan uğraşmanız gerekiyor.

Bu hotswap özelliğine sahip klavyelerde soketli olduğu için çok kolay bir şekilde switchleri çıkarıp değiştirebiliyorsunuz.

En basitinden şu an Logitech G Pro TKL almak istesen sıfırı 9-10k civarında, ikinci eli 6-7k civarında dolaşıyor. 3-4k ya bile o klavyeden çok çok daha hızlı ve kaliteli mallar bulabiliyorsun halbuki. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de avrupa ve amerika ürünleri alınmaz fiyatlara geldi artık.

Hocam Razer Steelseries Logitech gibi markalar artık marka oldu. Fiyatını markaya veriyorsun performanstan çok. Çin ve Japon ürünleri hem bize düşük vergilerle gelmesi hem de üretim maaliyetlerinin düşüklüğü sayesinde fiyatları da daha mâkul oluyor. F/P olarak her zaman önde oluyorlar. Düzgün bir araştırma ve bilinç ile çok uyguna çok güzel ürünler kullanabiliyorsun.
Hocam hem f/p açısından da denebilir ama hem fiyat olarak daha iyiler hem kalite olarak.
Malzemeleri daha kaliteli ve bana kalırsa en önemlisi bu klavyelerde hot swap var.
Mesela siz şu an klavyenizde çift basma sorunu yaşamışsınız. Çift basma sorunu genelde switchin bozulmasından kaynaklı bir sorun ve razer steelseries gibi markaların çoğu klavyesinde hotswap özelliği olmadığı için switch değiştirmesi zor, lehimle falan uğraşmanız gerekiyor.

Bu hotswap özelliğine sahip klavyelerde soketli olduğu için çok kolay bir şekilde switchleri çıkarıp değiştirebiliyorsunuz.
Şuanda kullandığım klavyede hotswap özelliği var. Razer ile konuştum ve switch takımı yollayacaklarını söylediler ancak gönderim adresi olarak Türkiye ya da (aktif olarak yaşadığım için) Kıbrıs'a göndermelerini istedim fakat 2 ülkeyi de kabul etmediler. Dolayısıyla garantiye göndermekten başka şansım kalmadı. Klavyeyi dün Türkiyeye yolladım ve garantiye gönderecekler. Bu arada kötürüm bir klavye ile yaşamak cidden zor.

Eskiden bu tarz klavyeler almak biraz riskliydi çünkü ülke içinde çok satan yoktu. Yurt dışından alman gerekiyordu, o zaman da bir sorun varsa iade edemiyorsun yada garantisi olmuyordu ama şu an wraith gaming gen ve onun gibi baya bir satıcı olduğu için bir sorun olduğunda da garantiye gönderebilirsin.

Şu anda kullandığım klavyede hotswap özelliği var. Razer ile konuştum ve switch takımı yollayacaklarını söylediler ancak gönderim adresi olarak Türkiye'ya da (aktif olarak yaşadığım için) Kıbrıs'a göndermelerini istedim fakat 2 ülkeyi de kabul etmediler. Dolayısıyla garantiye göndermekten başka şansım kalmadı. Klavyeyi dün Türkiye'ye yolladım ve garantiye gönderecekler. Bu arada kötürüm bir klavye ile yaşamak cidden zor.

Hocam eskiden Türkiye'de güven faktörü yüksekti. Firmalar ürünleri değiştiriyorlardı, yenisini yolluyorlardı. Zaten Avrupa ve Amerika menşeli ürünlerin tercih edilmesinin ana sebebi garantilerinin çok sağlam olmasıydı. Lakin artık bizim ülkemiz 10. dünya ülkesi olduğu için onun da bir önemi kalmadı. Göz göre göre bozuk bile olsa sizden ürünü geri istiyorlar. Çünkü aşırı fazla bu durumu istismar eden ve kendi yararına kullanan kişiler oldu.

Eskiden bu tarz klavyeler almak biraz riskliydi çünkü ülke içinde çok satan yoktu. Yurt dışından alman gerekiyordu, o zaman da bir sorun varsa iade edemiyorsun ya da garantisi olmuyordu ama şu an Wraith Gaming gen ve onun gibi bayağı bir satıcı olduğu için bir sorun olduğunda da garantiye gönderebilirsin.

Sanırım biraz eski kafada kalmışım :) bilgisayar aksesuarlarıyla pek ilgilenen birisi değilim. O yüzden hep öneri üzerine satın aldım ilk defa problem yaşadım. Bu tarz markaların (önerdikleriniz için söylüyorum) Türkiye'de garantisini veren kim?

Hocam eskiden Türkiye'de güven faktörü yüksekti. Firmalar ürünleri değiştiriyorlardı, yenisini yolluyorlardı. Zaten Avrupa ve Amerika menşeli ürünlerin tercih edilmesinin ana sebebi garantilerinin çok sağlam olmasıydı. Lakin artık bizim ülkemiz 10. dünya ülkesi olduğu için onun da bir önemi kalmadı. Göz göre göre bozuk bile olsa sizden ürünü geri istiyorlar. Çünkü aşırı fazla bu durumu istismar eden ve kendi yararına kullanan kişiler oldu.

Maalesef haklısın. Umarım garanti böyle bir şey söylemez.

Hepsini karşılaştırdım. MCHOSE 98 Pro 98% daha çok aklıma yattı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı