Klavye temizleme

Mustafa_AYDIN0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bende Gamepower Warlock kırmızı anahtarlı mekanik klavye var. Ben bu klavyenin tuşlarını WD-40 ile mi yoksa gress yağı ile mi temizlemeliyim?

WD-40 veya gress yağı ile mekanik klavye temizleyen hiç duymadım. Ben Blue Switch bir klavye kullanıyorum. Tuşların hepsini söküp klavyeyi ters çevirip biraz sallıyorum. Ardından da küçük bir fırça ile araları temizliyorum ayda bir.

Ben yaylar ve içindeki şeyler WD-40'ya da gress yağı ile temizlenir mi diyorum.

Sen direk zeytinyağına sok en iyisi. Dostum şakamı yapıyorsun hiç öyle şey olur mu hayatımda ilk defa senden duydum. Böyle bir şey yapmak switch'lerin basma hassasiyetini algılama noktası tarzı ayarlarını muhtemelen değiştirecektir böyle bir şey yapma. Tuşları çıkar ters çevir salla ve nemli bir bezle sil yeni gibi olur.

Eğer anahtarları temizlemek istiyorsanız PCB'ye bağlayan lehimlerini alıp içini sökmeniz gerekiyor. Sonra izopropil alkole batırdığınız kulak çöpü veya boyama fırçası ile sarı kontakt pininin oturduğu parçanın içini temizlersiniz. Eğer böyle bir şey yapamazsanız tuşları çıkarıp üzerindeki tozunu almanız yeterli.

Sen direk zeytinyağına sok en iyisi. Dostum şakamı yapıyorsun hiç öyle şey olur mu hayatımda ilk defa senden duydum. Böyle bir şey yapmak Switch'lerin basma hassasiyetini algılama noktası tarzı ayarlarını muhtemelen değiştirecektir böyle bir şey yapma. Tuşları çıkar ters çevir salla ve nemli bir bezle sil yeni gibi olur.

Gres ile klavye temizlenmez. WD-40 kullanacaksaniz yaglayici olanini degil, kontakt temizleyici alacaksiniz.

Imkan varsa basinci düsük olan kompresör ile de temizleyebilirsiniz.

Eğer anahtarları temizlemek istiyorsanız PCB'ye bağlayan lehimlerini alıp içini sökmeniz gerekiyor. Sonra izopropil alkole batırdığınız kulak çöpü veya boyama fırçası ile sarı kontakt pininin oturduğu parçanın içini temizlersiniz. Eğer böyle bir şey yapamazsanız tuşları çıkarıp üzerindeki tozunu almanız yeterli.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı