Klavye tuşları yanlış çalışıyor

bugragtr20

Kilopat
RAM
8x2
Ekran kartı
RX5700
Anakart
A320M-S2H
İşlemci
RYZEN 5 5500
Merhaba, son 1 haftadır bilgisayarımda bir problem var. Bir anda bir şey oluyor, tüm tuşların kısayolu gibi bir şey çıkıyor. Mesela E bastığımda €, A bastığımda Æ gibi. Bu sorun donanımsal olarak değil çünkü klavyeyi çıkarıp ekran klavyesiyle test ettim, farklı klavye taktım onda da test ettim, yine aynı şey oluyor. Ama bu sorun Windows 10’da oluyordu, Windows 11’e temiz format atıp geçtim, yine devam ediyor. Kesin bir kısayol tuşlarıyla alakalı bir durum var çünkü normalde Google’da CTRL + farenin scroll wheel’ını aşağı yukarı çekince sayfa boyutu ayarlanıyor, bu sıkıntı olunca CTRL basmadan kullanılıyor. Arada random tuşlara basınca sanki bir mod değişiyormuş gibi.

Bir oluyor, bu sefer A basınca her şeyi seçiyor, C V çalışmıyor ama kopyala yapıştırda yapmıyor, Backspace bastığın gibi her şeyi siliyor. Sorunun anlık bir çözümü var, onu keşfettim: Windows’u kilitleyince her şey düzeliyor ama kısa süreli bir çözüm, yine bozuluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, son 1 haftadır bilgisayarımda bir problem var. Bir anda bir şey oluyor, tüm tuşların kısayolu gibi bir şey çıkıyor. Mesela e bastığımda €, a bastığımda æ gibi. Bu sorun donanımsal olarak değil çünkü klavyeyi çıkarıp ekran klavyesiyle test ettim, farklı klavye taktım onda da test ettim, yine aynı şey oluyor. Ama bu sorun Windows 10'da oluyordu, Windows 11'e temiz format atıp geçtim, yine devam ediyor. Kesin bir kısayol tuşlarıyla alakalı bir durum var çünkü normalde Google'da CTRL + farenin scroll Wheel'ını aşağı yukarı çekince sayfa boyutu ayarlanıyor, bu sıkıntı olunca CTRL basmadan kullanılıyor. Arada random tuşlara basınca sanki bir mod değişiyormuş gibi.

Bir oluyor, bu sefer a basınca her şeyi seçiyor, C v çalışmıyor ama kopyala yapıştırda yapmıyor, backspace bastığın gibi her şeyi siliyor. Sorunun anlık bir çözümü var, onu keşfettim: Windows'u kilitleyince her şey düzeliyor ama kısa süreli bir çözüm, yine bozuluyor.

Klavyeye sıvı mı döküldü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı