Klavye tuşlarını ayarlayan program önerisi

stayinghome

Hectopat
Merhaba,

HP Pavilion klavyesi aldım. Backspace tuşunun hemen üstünde Print tuşu var ve basınca doğrudan Print ekranı geliyor yani CTRL+P yapar gibi. Çoğu zaman da yanlışlıkla basıyorum bu tuşa ve zaten yukarıdaki F tuşları epey küçük.

Print tuşu yerine mesela Print tuşunun sol CTRL veya Insert tuşu yerine geçmesini istiyorum. Bu yapılabiliyor mu acaba? Bu arada, şunu da belirteyim, Print tuşunu sol CTRL yaptığımda asıl sol CTRL olan tuşun özelliğini kaybetmemesini istiyorum. Yani iki adet CTRL tuşum olsun gibi Print tuşuyla beraber. Ya da Insert tuşu, fark etmez. Yeter ki Print tuşuna yanlışlıkla bastığımda Print ekranı gelmesin önüme, basıldığında bir şey olmayan bir tuş olsun istiyorum.

Bunu yapmak için bir program var mıdır acaba?

Teşekkürler.

Microsoft'un PowerToys yazılımında Keyboard Manager özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.
denedim bunu az önce fakat mesela değiştirmek istediğim Print tuşuna basınca "P" olarak algılıyor. Yerine gelmesini istediğim tuş için "Insert" yapıyorum o düzgün çıkıyor. Daha sonra OK'e bastıktan sonra Print tuşuna bastığımda Print ekranı gelmiyor güzel fakat bu sefer de normal Ctrl+P çalışmıyor ve hiç Print ekranını getiremiyorum.
denedim bunu az önce fakat mesela değiştirmek istediğim Print tuşuna basınca "P" olarak algılıyor. Yerine gelmesini istediğim tuş için "Insert" yapıyorum o düzgün çıkıyor. Daha sonra OK'e bastıktan sonra Print tuşuna bastığımda Print ekranı gelmiyor güzel fakat bu sefer de normal Ctrl+P çalışmıyor ve hiç Print ekranını getiremiyorum.
Yani hiç print edemez oldum. Print tuşuna basınca "P" harfi olarak algılıyor alaksız bir şekilde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı