Klavye ve fare sadece şifre ekranında çalışmıyor

Glottis

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Bir süredir sebebini bilmediğim bir sorundan ötürü klavye ilgili sıkıntım vardı. Nedense hep bilgisayar açılırken BIOS bana farenin algılandığını ama klavyenin bulunamadığı için uyarı veriyordu.

BIOS uyardığı gibi de klavye nedense şifre ekranında çalışmıyordu ama fare ile şifreyi girdikten sonra çalışmaya başlıyordu. Bunun yanı sıra BIOS ekranında da klavye çalışıyordu.

Yani kısacası nedense şimdiye kadar sadece şifre ekranında klavyem çalışmıyordu.

Fakat bugün son Windows 10 güncellemesini yüklediğimden beri fare de çalışmıyor ve şifreyi hiçbir türlü giremiyorum.

BIOS ekranında her ikisi hala çalışıyor ve gine sadece klavye yok diye uyarı alıyorum. Fare gözüküyor ama şifre ekranında çalışmıyor.

BIOS ekranından sonra klavye ve direkt kapandığından dolayı hiçbir şey çalışmıyor. USB takıp çıkarıyorum, fare çalıştığını belli etmek için ışığını yakıyor ama çalışmıyor. Güvenli modu klavye direkt kapandığından açamıyorum.

Ne yapabilirim? Yeni klavye alıp onun ile deneyeyim diyorum ama o da çalışmazsa boşuna para.

Donanım hatası mı yoksa son güncellemeden dolayı mı emin değilim…

PS/2 fare veya klavye bu durumda işe yarar mı? Böyle durumlar için adaptör ya da bulamazsam direkt fare/klavye almayı düşünüyüorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı