Klavye ve fare sonrası Gamepad'e alışamamak

• Konuyu başlatan 0x61
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 212

0x61

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- MacBook Pro M2 Max
- MacBook Pro M3 Pro
- 10600KF - RTX3090
Meslek
Sr. iOS Developer
Selam,

Doğduğum zaman kuzenim altın yerine tüplü masaüstü bilgisayar takmıştı. O gün bugündür klavye ve fare kullanıyorum. Yer yer FIFA ve pes oynayacağım zaman arkadaşlarımla oyun salonuna gider orada gamepad kullanırdım (yılda en fazla 10 saat ve son 5-6 yıl). İki sene önce Xbox Series S aldım fiyatı uygundu. Normalde arada eser, bilgisayarımda Fortnite, CoD, CS gibi oyunlar oynardım. Artık taşımak zor olduğu için kullanmayı bıraktım, laptop olarak da MacBook kullandığım için oyun benim için bitme noktasına geldi.

Xbox Gamepad'ini aldığım zaman denedim fakat ilk girdiğim oyun Battlefield 1'de 0/10 gibi öldürme / ölüm oranına sahip oldum. 15-20 saatin sonunda en fazla 40-50 kişi vurmuşumdur. Ama ölüm sayım 400-500'den aşağı değildir 😄

Masaüstü tarafında tam ters oran olmasa da çok daha iyi rütbelere gelebilecek kadar iyiyimdir (Xbox ve bilgisayar karşılaştırınca)

Hal böyle olunca Xbox'u kaldırdım kutusuna tozlandı raflarda, tartışmasız kolsuz hissediyorum çünkü.

En son bir arkadaşım geçen hafta sonu 65" 165 ekran 4K televizyon hediye etti. Android televizyon kullanmaktansa Xbox'a bağlar onu kullanırım dedim. Bağladım yine aynı sorunla karşı karşıyayım. Oynayanlar çok iyi oynuyor, ama olduğu yerde duran birisini bile vurmak çok güç. Eksik yaptığım bir şey mi var bilmiyorum.

Eğer klavye ve fareden Xbox'a geçen varsa kesinlikle nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilir mi? Hassasiyet olsun yönlendirmeler olsun, nasıl olacak çözemiyorum. Alışma süreci nasıl oldu?

Örneğin CS:GO'da en düşük oynadığım rütbe muhafızken, Xbox ile gümüş 1'in üstüne çıkamazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı