Çözüldü Klavye ve farenin aynı anda çalışmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jungleralperen

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2019
Mesajlar
130
Çözümler
1
Dostlar merhaba, hayırlı geceler.
Bilgisayar açıkken herhangi bir zamanda herhangi bir şey yaparken (10 dakika veya 2 saat zaman fark etmiyor) aniden klavye ve fare çalışmamaya başlıyor. Klavye ve fare RGB olduğu için ışıkları yanıyor ama herhangi bir tepki vermiyor, çalışma ibaresi göstermiyor. Anakartım ASUS B450M Dragon chipset ve BIOS güncel durumda. Aynı şekilde fare ise Logitech G300s ve yazılımı güncel. Klavye ise Rampage KB R81 Red. USB girişleri kasanın arka tarafına takılı durumda. Kasanın arka tarafına takılı olan kulaklık ve gamepad ise çalışıyor. Şimdi benim aklıma yatmayan ve anlamlandıramadığım olay şu; ikisi birden çalışmamaya başladığında sadece farenin USB portunu çıkar tak yaptığımda ikisi birden çalışmaya başlıyor. Durumu çözemedim. Aklınıza gelen herhangi bir fikir olursa lütfen yazın cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB'leri taktığınız yerde hata olabilir, ya da USB'leri taktığınız bölgede ikiden fazla USB takılıysa tam algılayamıyor olabilir.
 
Beyler sorunu çözdüm ama farklı bir yoldan çözdüm; bende G300s mouse vardı ve oyun oynarken sürekli mod değişimi oluyordu. Dahili belleğe geçiyordu sürekli. Bende başka forumlarda araştırma yaparken sorunun kablosunda olduğunu anladım. Kablo devreye pinli olduğu için değiştirmesi kolay oldu. Eğer elinizde kullanmadığınız pinli bir mouse varsa sorunu böyle çözebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı