Arkadaşlar, bir sorum var. Ben klavyede 115-120 dks-wpm yapıyorum ama iki parmakla. Normalde çoğu insan gibi 10 parmakla yazmayı denedim ama beceremiyorum sizce nasılım? Yaşım 14 (bunu neden söyledin diye sormayın sadece söylemek istedim.)
Ne yazdığınıza bağlı, eğer düzgün ve faydalı bir iş için yazım yapıyorsanız işinize yarar. Örneğin bir proje yazıyorsunuz ve el hızlılığı gerekli, işinize yarar. Tam tersi oyunda vs. hakaret amaçlı kullanırsanız bir şeye yaramaz.
Ne yazdığınıza bağlı, eğer düzgün ve faydalı bir iş için yazım yapıyorsanız işinize yarar. Örneğin bir proje yazıyorsunuz ve el hızlılığı gerekli, işinize yarar. Tam tersi oyunda vs. hakaret amaçlı kullanırsanız bir şeye yaramaz.
115-120 iyi bir skor ama ne tür bir yazıda test ettiğinize bağlı. Lisedeyken 130dks yazardım ve bu proje ödevleri hazırlamak ve çevredeki insanlara hava atmak dışında bir işe yaramadı. Şimdi yaşlanmışım, 90'ı görürsem iyi
2 parmakla 120 kelime yazıyorsan 10 parmakla çok daha fazlasını yazacağını düşünebilirsin. Tabiki direkt doğru orantı değil ama Ayrıca 2 parmak çok yorar insanı. 10 parmak yazmak özellikle İngilizce metinleri yazarken iyice "boost"luyor "Q" klavyede.