Klavye yazma hızımı nasıl arttırabilirim?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Rx570 4gb | İşlemci: Ryzen 5 3600 | Ram: Corsair Vengeance 8x2 3200MHz | Anakart: Gigabyte A320M-S2H
Klavyeyi alalı yaklaşık 2 ay oldu. Şu anda ortalama 120wpm civarı yazıyorum, en yükseği 138wpm. Daha hızlı nasıl yazabilirim, taktikleriniz var mı? Ek olarak yavaşlama sebebim "ilişki" gibi çok fazla yan yana olan harflerden oluşan kelimeler.

Klavye: K552 red Switch.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında oldukça iyi bir hızınız var ama 10FastFingers sitesine göre son 24 saatte en hızlı yazan kişi dakikada 163 kelime yazmış. Fakat İngilizce dilinde yazmış. Eğer Türkçe yazacaksanız F klavye ile haşır neşir olmayı deneyebilirsiniz malum alışınca çok daha rahat ve hızlı yazabiliyorsunuz.

Aslında oldukça iyi bir hızınız var ama 10fastfingers sitesine göre son 24 saatte en hızlı yazan kişi dakikada 163 kelime yazmış. Fakat İngilizce dilinde yazmış. Eğer Türkçe yazacaksanız F klavye ile haşır neşir olmayı deneyebilirsiniz malum alışınca çok daha rahat ve hızlı yazabiliyorsunuz.

Monkeytype sitesini kullanıyorum ben hocam, arayüzü gözüme daha hoş geliyor. F klavye hayatımda hiç kullanmadım alışmam uzun sürecek gibi duruyor. Q klavyenin limitleri nedir sizce?

F klavyeden Q klavyeye geçmiş 10 parmak yazan birisi olarak önermiyorum. Neden diye sorarsanız her seferinde klavye düzenini değiştirmekten, oyunlarda uyumsuzluk olmasından, her klavyenin F fklavye olmamasından dolayı bıraktım.

Monkeytype sitesini kullanıyorum ben hocam, arayüzü gözüme daha hoş geliyor. F klavye hayatımda hiç kullanmadım alışmam uzun sürecek gibi duruyor. Q klavyenin limitleri nedir sizce?

Amcam yıllardır katiplik için klavye işine bayağı takıntılıydı. Evet, F klavyeye alışması zor geliyor ama adamı izlerken hayran kalırdım. Benim maksimum aldığım 80-90wpm civariyken adam 160-170wpm görüyordu. Eğer bu konuda cidden ustalık seviyesine çıkmak istiyorsanız ve Türkçe dilindeyse önerim F klavye olacaktır hocam. Fakat dediğim gibi şu an halihazırda iyi-üst derecede yazıyorsunuz.

Amcam yıllardır katiplik için klavye işine bayağı takıntılıydı. Evet, F klavyeye alışması zor geliyor ama adamı izlerken hayran kalırdım. Benim maksimum aldığım 80-90wpm civariyken adam 160-170wpm görüyordu. Eğer bu konuda cidden ustalık seviyesine çıkmak istiyorsanız ve Türkçe dilindeyse önerim F klavye olacaktır hocam. Fakat dediğim gibi şu an halihazırda iyi-üst derecede yazıyorsunuz.

Sağolun hocam cevaplarınız için. Profesyonel dereceye çıkmak gibi bir hedefim yok, hobi olarak yazıyorum zaten. 150wpm civarı Q klavye ile yapabilirim sanırım biraz daha alışarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı