Klavyede polling rate nedir?

m.b.a.92

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir klavye almak istiyorum genellikle beğendiklerimin arasından biri 1000 Hz biri 8000 Hz oluyor. Nedir bu polling rate ayarı? Daha çok FPS oyunları oynuyorum bunun için önemli bir unsur mu?

Klavyede polling rate bilgisayarın klavyeden saniyede kaç kez veri aldığını ifade eder. Polling rate ne kadar yüksekse bilgisayar klavyeye bastığını o kadar hızlı ve sık algılar. Bu da özellikle FPS oyunlarında önemlidir. Daha yüksek polling rate sayesinde, tuşa bastığında gecikme (input lag) daha düşük olur.

Klavyede polling rate bilgisayarın klavyeden saniyede kaç kez veri aldığını ifade eder. Polling rate ne kadar yüksekse bilgisayar klavyeye bastığını o kadar hızlı ve sık algılar. Bu da özellikle FPS oyunlarında önemlidir. Daha yüksek polling rate sayesinde, tuşa bastığında gecikme (input lag) daha düşük olur.

1000 Hz de yeterli olur mu yani hocam çok profesyonel bir oyuncu değilim.

1000Hz zaten 1ms de bir key register etmesi demek. 125Hz 8 ms yapar.
Yani standard ofis klavyesiyle digeri arasindaki 7ms yi herhangi bir insan fark edemez. Mouse DPI ayari gibi onemsiz farkliliklarin buyuk fark yaratacagi yonunde pazarlama yapilan bir sey bu bence, gamer kandirmaca.

60 FPS oyunda zaten 17ms fark var her frame arasi. 120 olsa 8ms fark eder. 1000Hz klavye ile daha monitorde yeni frame olusmamisken neye reaksyon gostereceksin de register edilmesini bekleyeceksin? Sacma.

Yani standard ofis klavyesiyle digeri arasindaki 7ms yi herhangi bir insan fark edemez. Mouse DPI ayari gibi onemsiz farkliliklarin buyuk fark yaratacagi yonunde pazarlama yapilan bir şey bu bence, gamer kandirmaca.
Haklısınız hocam, normal bir klavyede işe yarar diye düşünüyorum.

Yani standard ofis klavyesiyle digeri arasindaki 7ms yi herhangi bir insan fark edemez. Mouse DPI ayari gibi onemsiz farkliliklarin buyuk fark yaratacagi yonunde pazarlama yapilan bir sey bu bence, gamer kandirmaca.

60 FPS oyunda zaten 17ms fark var her frame arasi. 120 olsa 8ms fark eder. 1000Hz klavye ile daha monitorde yeni frame olusmamisken neye reaksyon gostereceksin de register edilmesini bekleyeceksin? Sacma.
Abartmışsınız biraz polling rate bu kadar önemsiz bir şey değil. Bu dediğiniz 8000 Hz ve 1000 Hz kıyaslarken söylenebilir fakat 125 Hz klavye bir dezavantaj.

Abartmışsınız biraz polling rate bu kadar önemsiz bir şey değil. Bu dediğiniz 8000 Hz ve 1000 Hz kıyaslarken söylenebilir fakat 125 Hz klavye bir dezavantaj.

Hesap hatasi yapmadiysam 120 FPS oynayan birisi icin bile dezavantaj degil. Saniyede 120 frame olusturacaksa monitor zaten 2 frame arasinda ~8ms fark var. 125Hz klavye zaten 8ms'de bir polling yapiyor, yani gayet yeterli.

240 Hz monitorum var, 240 FPS aliyorum ve insan ustu reflekslerim var diyen birisi icin limitleyici olabilir ama hic sanmiyorum cunku zaten en kral baglantida bile 30-40+ ms ping ile oynuyorsun. Bos is bence direkt. Ona para verecegime daha tus aktivasyonu olan kaliteli bir klavyeye para veririm sahsen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı