YiğithanEkici

Centipat
Katılım
19 Temmuz 2021
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar klavyeden Windows'a ya da i tuşuna basınca bilgisayar kapanıyor. Alt tuşuna bastığımda ise ekran gidiyor ama sonra geri geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu bir yazılımsal mı yoksa donanımsal bir hata mı? Yazdığınız her şeyi deneyeceğim, şimdiden herkese teşekkürler.

Windows 10 kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden tuş atama gibi programları kullanmış mıydınız?
Hocam sırf bu ihtiyacım karşılansın diye ekstra bir program indirmedim ama bazı programların kendi içinde değişiklik yaptım mesela premiere pro ve oyunlarda ama dediğim gibi sırf bunun için üretilmiş ekstra bir program indirmedim. Şuan bilgisayarı resetliyorum resetlediğimde indirsem bile silinecektir. Daha sonrasında bir değişiklik olmaz ise buraya tekrar yazacağım. Genede fikri olan arkadaşlar yazmaktan çekinmesin, hepsini deneyeceğim.
 
Klavye yanlış komut gönderiyor gibi. İçine sıvı dökülmüş olmasın?
Hocam bundan 1 yada 2 gün önce klavyeyi temizlemek amacı ile tuşları çıkarıp bir kasenin içine su koyup yıkamıştım belki tuşların iç kısmanda dediğiniz gibi su kalmış olabilir. Ben ilk sorunu yaşadığımda bundan kaynaklı olduğunu düşünüp kulak çöpü ile tuşların arasını iyice kurulamaya çalıştım acak zaten kuru idi acaba tuşların içindeki su çoktan aşağı inmiş olabilir mi? Peki eğer sorun bundan kaynaklı ise ne yapmam lazım? Klavyeyi mi değiştirmem gerekiyor...
 
Birinci ihtimal: Klavyenin içinde hâlâ nem var ve kısa devre yapıyor.
İkinci ihtimal: Bu kısa devre klavyenin işlemcisini bozdu, yanlış komut yolluyor.
Şu an yapabileceğin tek şey, tekrar söküp, içerisindeki filmi hafiften dikkatlice aralayıp içini bir kurutma makinesiyle kurutmandır.
Not: Filmi ikiye ayırmaya kalkma. Sadece arala.
 

Geri
Yukarı