Klavyede yavaş yazıyorum

YuuOtosaka

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar sorunum Q klavyede çok yavaş yazmak, daha önce F klavye kullanmadım. 13 yaşındayım ve 3-4 yaşında bilgisayar ile tanıştım ama dakikada ortalama 40 kelime kadar yazabiliyorum, 260 kadar tuş vuruşu yapıyorum. Sürekli yazıyorum, sürekli test yapıyorum fakat ilerleme yok. Yazarken 4 parmağımı kullanıyorum nasıl 10 parmak öğreneceğimi de bilmiyorum. Lütfen "Nasıl rahat kullanıyorsan öyle devam et, gelişirsin" demeyin çünkü gelişemiyorum yazabileceğim hızlı şekilde yazmak istiyorum. Mesleğimin bilgisayar başında olmasını istediğim için zaten hızlı yazmam gerekecek ama ben şimdi de hızlı yazmak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar sorunum Q klavyede çok yavaş yazmak, daha önce F klavye kullanmadım. 13 yaşındayım ve 3-4 yaşında bilgisayar ile tanıştım ama dakikada ortalama 40 kelime kadar yazabiliyorum, 260 kadar tuş vuruşu yapıyorum. Sürekli yazıyorum, sürekli test yapıyorum fakat ilerleme yok. Yazarken 4 parmağımı kullanıyorum nasıl 10 parmak öğreneceğimi de bilmiyorum. Lütfen "Nasıl rahat kullanıyorsan öyle devam et, gelişirsin" demeyin çünkü gelişemiyorum yazabileceğim hızlı şekilde yazmak istiyorum. Mesleğimin bilgisayar başında olmasını istediğim için zaten hızlı yazmam gerekecek ama ben şimdi de hızlı yazmak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Bilinen bir şeydir belki ama hani olur da en azından gerçekten bilmeyen birileri de görürse diye ayrıca söylemek istiyorum; klavyeyi tam olarak "F" ve "J" tuşlarından itibaren ikiye bölüp ellerinizi klavyenin sağında ve solunda, sol işaret parmağınız "F" tuşunda, sağ işaret parmağınız "J" tuşunda, diğer parmaklarınız aynı sırada devam eden diğer tuşların üzerinde ve baş parmaklarınız da boşluk tuşunun üzerinde olacak bir konuma getirin. Zaten "F" ve "J" tuşları üzerinde ufak bir çıkıntı göreceksiniz. Bu çıkıntılar bu pozisyonu korumak için işaretlenmiştir. Hiçbir şey yazmadığınız durumda bile bilgisayar başındayken, solak olmadığınızı düşünerek sağ elinizle mouse kullandığınız durumlar hariç iki elinizin de klavyenin üzerinde, bahsettiğim konumda olmasına özen gösterin. Yazı yazacağınız durumlarda asla sol elinizle sağ taraftaki, sağ elinizle de sol taraftaki tuşlara dokunmayın ve sürekli bu dediğim pozisyonu korumaya çalışın.

Alıştırma yapmak için not defterini açın ve tüm harfleri sırasıyla yazın (Bunun yerine internet üzerinden bu çalışmalar için hazırlanmış farklı harf sıralarını da bulup indirebilirsiniz.). Burada başlangıç olarak amaç hızlı yazmak değil, tuş konumunu tam olarak hafızada tutabilmektir. Tuşların konumunu bildiğinizi düşünebilir veya gerçekten biliyor olabilirsiniz ancak bu sizin "refleks"inizin gelişmesine, beyninizde bu tuş konumlarının tek tek kodlanmasına ve bu bahsettiğim pozisyona alışmanıza olanak tanıyacaktır. Ayrıca bu alıştırmayı yaparken her tuş basımınızdan sonra parmaklarınızın pozisyonunu korumaya, her basımdan sonra parmaklarınızı en baştaki konuma getirmeye çalışın. Bu alıştırmayı sürekli tekrar ettikten sonra sırayı tersine çevirmek veya süre tutup bu süre içerisinde tüm harfleri yazmaya çalışmak gibi alıştırmalar da yapabilirsiniz.

Bu alıştırmaları ara sıra tekrarlayarak yapmaya özen gösterin ve bilgisayar ortamında her yazı yazacağınız durumda aynı yöntem ile yazmaya kendinizi zorlayın. Ayrıca kişisel olarak size tavsiyem, en azından başlangıç olarak bu süreçte mevcuttaki klavyeniz dışında farklı bir klavye kullanmamanızdır. Çünkü; normal şartlarda bile farklı bir klavyeye hemen tam olarak alışmak mümkün olmayabiliyor.

Temel olarak bu dediklerimi uygulamanız yeterlidir. Kendiniz, zaman içerisinde makaleler yazarak (Aynı zamanda imla kurallarında da ekstra katkısı olacaktır.) veya ilginiz varsa programlama öğrenip kod yazarak da kendinizi geliştirebilirsiniz. Benim tavsiyem kod yazmanızdır. Hem özel karakter kullanma alışkanlığınız olabilir hem de klavyeyi daha kapsamlı kavramış olursunuz.

Son olarak bu süreçte zorlansanız bile asla vazgeçmeyin. Emin olun sonunda daha pratik bir şekilde yazacaksınız.

Sana tek önerim var: F klavye.

Bu klavye efsane. Eğer Q'den geçerim dersen efsane olur. Kaliteli bir klavye ile çatur çutur yazım sağlıyor. Tüm harflerin yeri eli yormayacak ve hızlı yazmak için özel olarak düşünülerek yerleştirilmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı