Klavyeler, Mekanik Klavyeler ve Switchler

Teşekkürler. Genelde baktığım tüm klavyeler ya red ya da white switch. Red switchler yanlış tuş basımlarına daha meyiliymiş. Bir de asıl mesele şu ki; SteelSeries’ i ben “Kalitelidir, uzun süre ledler konusunda başım ağrımaz.” diye almıştım ama maalesef daha 2. Gün hata verdi ledlerde. Oysa eski klavyemi de sırf ledleri birer birer söndü diye değiştirmiştim. Yoksa blue switch güzel bir klavyem vardı. Sizin tavsiye edebileceğiniz ekranlı bir mekanik klavye öneri varsa alabilirim. Kuvvetle muhtemel servis para iadesi yapacakmış.

Ajazz’ ı bilmem de, membran eğer benim gibi kişiselleştirme sevmiyorsanız işinize gelmez. Birincisi; tuş takımlarını isteğinize göre değiştiremezsiniz. İkincisi; baktığınız Ajazz tüm tuşlarda Hotswap’ miş, yani yarın bi’ gün atıyorum switch renklerinden memnun kalmadınız kafanıza göre kombinasyon yapabilirsiniz. Ama membranlarda bu mümkün değil. Ayrıca membranlar tek tip gelir ve yazım hissiyatı olarak blue switchleri andırır. Sessizlik olaraksa red switch kıvamındadır. Diğer switch hissiyatlarını membrandan alamazsınız; yellow, brown, black, green, white ya da nam- ı diğer snow gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı