Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
- Meslek
- Üniversite Öğrencisi
Merhaba, klavyem bazı uygulamalarda İngilizce olarak çalışırken bazılarında İngilizce çalışıyor. Şu anda sistemde Openbox ile sorunsuz kullanabiliyorum fakat Wayfire'da ise çoğu kısmı İngilizce ile yazıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
ChatGPT'ye sorduğumda,
ChatGPT bu sorunun bazı uygulamaların X11 ile çalıştığından bazılarının da xwayland ile çalıştığından bu soruna sebep olduğunu söyledi fakat sorunun çözümü hakkında bir çözüm üretemedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
archcraft wayfire kullanıyorum.
ChatGPT'ye sorduğumda,
sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf komutunu kullanarak klavye ayarımı değiştirebileceğimi söyledi. Zaten bu dosyayı açtığımda da ayar "TR" olarak gözüküyordu. Mesela uygulama arama ekranında Türkçe klavye ile yazabiliyorken, Firefox da sadece İngilizce yazabiliyorum.ChatGPT bu sorunun bazı uygulamaların X11 ile çalıştığından bazılarının da xwayland ile çalıştığından bu soruna sebep olduğunu söyledi fakat sorunun çözümü hakkında bir çözüm üretemedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
archcraft wayfire kullanıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: