Herkese merhaba. Diyelim ki bir klavye aldık ama yanımızda denememiz için bir bilgisayar yok. Bu klavyenin USB'sini prize takılı bir adaptöre takarsam çalışacağını biliyorum ama bunun o cihaza bir zararı olur mu? Yani yeni aldığımız bir cihazı denemek için prize takarak denesek o cihaz zarar görür mü?
Herkese merhaba. Diyelim ki bir klavye aldık ama yanımızda denememiz için bir bilgisayar yok. Bu klavyenin USB'sini prize takılı bir adaptöre takarsam çalışacağını biliyorum ama bunun o cihaza bir zararı olur mu? Yani yeni aldığımız bir cihazı denemek için prize takarak denesek o cihaz zarar görür mü?
Yapmayın. Adaptör sadece ihtiyaç duyacağı gücü verir, klavye bilgisayarla haberleşemez ve çalışır halde öylece kalır. Ama bu tür bir senaryoya dayanıklı dizayn edilmemişse içindeki çip kızarabilir.
Hocam W'ya basarsanız ev ileri hareket ediyor. Yukarı veya aşağı için sırasıyla Q ve E tuşlarını kullanabilirsiniz. Shift ile hızlı hareket eder. Şaka bir yana zarar verebilir.
Denemek için prize takıp ne ile deneyeceksin anlayamadım o kısmı. Ne bir ekran var ne bir şey, tuşlar çalışıyor mu anlamıyorsun başka ne olabilir ki bir klavyeyi denemek için acaba?
OTG Kablosu en iyi sonucu almanızı sağlar, her cihaz her klavyeyi eksiksiz beslemese dahi, en azından bir referans almanızı sağlar. (Bilgisayarla deneme imkanınız yoksa.)
5V bir adaptöre takarsanız sadece güç pinlerine enerji gelir. Varsa eğer ışıkları yanabilir ama o da her modelde olmaz. Çalıştığına da emin olamazsınız.