Klavyesi Çalışmayan Laptop için FN tuşu atamak

Daha fazla  
Laptop klavyeme bir süre önce süt döküldü. Hemen söküp temizledim ancak buna rağmen bazı tuşlar otomatik olarak basılı kalıyordu. Bu sorun düzelmeyince ben de klavye ile anakart arasındaki bağlantı kablosunu sökerek harici klavye kullanmaya başladım.

Ancak Laptop için ekran parlaklığı kısma/arttırma, sesi kısma/arttırma, touchpad kapatma/açma, şarkı geçmek veya durdurup başlatmak, uyku modu gibi fonksiyon tuşlarına artık erişemiyorum kullandığım harici klavyede FN tuşu olmadığı için. Ekran klavyesinden FN tuşuna basıp bahsettiğim tuşlara dokunduğumda da herhangi bir işlem gerçekleşmiyor sanki öyle bir fonksiyon yokmuş gibi.

Haricen kullandığım klavyeye FN tuşunu ekleyebilir miyim? Ya da bu konuda başka ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Fn tuşunu devre dışını bırakabilirsin. Her sistem için böyle bir seçenek var mı bilmiyorum ama deneyebilirsin işini göreceğini düşünüyorum.

Benim eski bilgisyarımda BIOS üzerinden kapatılıyordu.

Benzer bir sorun bende var. FN sağlam fakat ışık modu tuşlarından 2si bozuldu. Uygulamaya girmedikçe değiştiremiyorum.

Fn tuşunu devre dışını bırakabilirsin. Her sistem için böyle bir seçenek var mı bilmiyorum ama deneyebilirsin işini göreceğini düşünüyorum.

Benim eski bilgisyarımda BIOS üzerinden kapatılıyordu.
Bios'umda böyle bir ayar bulamadım malesef. Teşekkür ederim.
AutoHotKey ile klavyenizdeki bir tuşu FN tuşu olarak atayabilirsiniz.
Teşekkür ederim ancak nasıl yapacağımı çözemedim de, biliyorsanız yazabilir misiniz ?

Notebook marka, model ne? Klavye alıp tak.
Hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim.

Yukarıdaki linklere bakarak hangi tuşun ne olduğunu öğrenebilir ve <asıl tuş>::<atamak istediğiniz tuş> şeklinde kendi kombinasyonunuzu yapabilirsiniz.

Örnek olması için şunu yaptım:
CTRL+Shift+B = Önceki Parça, CTRL+Shift+N = Parçayı Durdur, CTRL+Shift+M = Sonraki Parça kombinasyonlarını aşağıdaki kod sayesinde yapabilirsiniz:
[CODE title="KOD"]^+b::Media_Prev
^+n::Media_Play_Pause
^+m::Media_Next[/CODE]

Bu kodu bir TXT dosyasına yapıştırın. Kaydettikten sonra uzantısını .ahk olarak değiştirin ve çalıştırın. Bu kadar basit.

Kesinlikle kanser edecek o FN tuşu eksikliği... Yeni klavye almak ruh sağlığın için daha iyi olur.
İdareten bir şeyler yapmak istiyorum laptopu elden çıkaracağım için hocam ama kesinlikle haklısın. Microsoft'un kendi on screen keyboard uygulamasında FN tuşunun çalışmaması da zaten ayrıca kanser edici bir olay.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı