Klavyesine soda dökülen laptopa ne yapılır?

Dans eden noodle

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün klavyenin üstüne soda döküldü (yarım şişeden az) ve hemen laptop'u kapatıp klavyeyi sildim. Zaten peçetelerle hemen aldım suyu. Olabildiğince harflerdeki suları da almaya çalıştım ve şuan kuru gözüküyor. Kontrol amaçlı bir açtım laptopu ve klavye çalışıyor. Ne yapmam lazım ya çok korkuyorum laptop benim değil :( daha 10 dakika falan oldu bu arada dökeli.

Çıkarsa kokusu birkaç haftaya çıkar çift basma veya basmama olarak, elektroliz etkisi ne zaman nerede çıkar kestiremezsin. Servis açınca beyaz tuzlaşmayı görüp sıvı teması der. Laptopu söküp, kurular ve 99% IPA gibi bir şeyle temizlersen 50/50 kurtarma şansın var.

Dediğine göre çok fazla yokmuş bence bir sıkıntı olmaz ama söyle bir şey olma ihtimali var şimdi fark etmesen bilene ileride herhangi nir islevin devre dişı kaldığını fark edebilirsin.

Bugün klavyenin üstüne soda döküldü (yarım şişeden az) ve hemen laptopu kapatıp klavyeyi sildim. Zaten peçetelerle hemen aldım suyu. Olabildiğince harflerdeki suları da almaya çalıştım ve şu an kuru gözüküyor. Kontrol amaçlı bir açtım laptopu ve klavye çalışıyor. Ne yapmam lazım ya çok korkuyorum laptop benim değil :( daha 10 dakika falan oldu bu arada dökeli.

Öncelikle su bile değil asitli sıvı döktüğün için daha kolay oksitlenme gibi durumlar yaşanır. Şu anda açıldı demek 1-2 saat sonra anakartın yanmayacağını garanti edemez. İlk başta kapatıp bataryayı söküp ters çevirmek en geç de bilmiyorsan tecrüben yoksa ertesi gün bilgisayarcıya götürene kadar o şekilde tutman gerekir. Onun dışında bir an önce iyice temizlenmesi gerekiyor. İzopropil alkol gibi. Açman yanlıştı bu arada. Onu da demekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı