Klavyeye kola döküldü

• Konuyu başlatan Azhox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 533
Klavye hotswap değil gördüğüm kadarıyla. Dikkatli bir lehim sökme ve yeniden lehimleme işlemi gerekecektir.
Klavye hotswap.
1737637882468.png

Klavye hotswap. Şu anlık sadece alt tuşlarda bazen takılma oluyor ama garantiye gene bir vermeyi düşüneceğim. Eğer olmadı switch alıp switchleri değştireceğim.
Garantiye vererek sadece zaman kaybedersiniz. Kullanıcı hatası, sıvı teması.

PCB'de sıkıntı yoksa yeni switch alıp değiştirebilirsiniz. PCB'ye kadar gittiyse yapacak bir şeyiniz yok, sadece temizleyerek düzelmesini umabilirsiniz.

Ya oraya kadar gittiğini düşünmüyorum çünkü masaya döküldü ve çok fazla kola içine girmedi damla damla döküldü

Benimde Dün Klavyeme Çay Döküldü önce üstünü Kağıt Peçete İle Silip Sonra Klavyeyi Elimle Bir Ucunu Kaldırıp Klavyenin Arkasına Vurdum Tüm Çay Çıktı Sonra Klavyeyi Bilgisayara Bağladım Çalışıyordu

"KOLA ASİTLİ OLDUĞU İÇİN KLAVYE BOZULABİLİR"

Ya oraya kadar gittiğini düşünmüyorum çünkü masaya döküldü ve çok fazla kola içine girmedi damla damla döküldü
Şeker şekerdir hocam. Sonuçta azıcık dökülse de sorun yaşadığınız ortada. İlerisi için ne kadar güzel temizlerseniz o kadar iyi. Klavyenin yanında yedek switch gelmiş olması lazım. Genelde 2 3 tane gönderiyorlar. Onlarla değiştirin sorun çıkaranları o zaman.

Şeker şekerdir hocam. Sonuçta azıcık dökülse de sorun yaşadığınız ortada. İlerisi için ne kadar güzel temizlerseniz o kadar iyi. Klavyenin yanında yedek switch gelmiş olması lazım. Genelde 2 3 tane gönderiyorlar. Onlarla değiştirin sorun çıkaranları o zaman.
temizlemeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası beceremiyeceğim ortada zaten harflerde bir sorun yok fn tuşları basılı kalıyor çok arada oda switchleri değiştirmeye çalışıcam 1 gün falan bekleyeceğim halen aynı sorun devam ederse garantiye göndereceğim olmadı tanıdık bir bilgisiyarcıya temizlemesi için vereceğim

peki hocam switch nereden bulabilirim

Son düzenleme:
HOcam garantiyle uğraşacak bir problem değil asla. Zaten klavye hot-swap. İzopropil alkol dediğimiz şey iletken olmayan saf alkoldür. Bu tür şeylerin temizliğinde kullanılır. Sadece mat veya parlak bazı plastik yüzeylerde aşırı uçucu olması endeniyle leke bırakabiliyor. Onun dışında servislik bir durum yok. Yapışkanlık zamanla geçebilir elbet ama yine de switch eski performansına geri gelmeyebilir. Servisin de bu süreçte size boşa masraf çıkaracağını bilin isterim. Yuutube'da binlerce bakım videosu var mekanik klavyelerle ilgili.

Hocam garantiyle uğraşacak bir problem değil asla. Zaten klavye hot-swap. İzopropil alkol dediğimiz şey iletken olmayan saf alkoldür. Bu tür şeylerin temizliğinde kullanılır. Sadece mat veya parlak bazı plastik yüzeylerde aşırı uçucu olması endeniyle leke bırakabiliyor. Onun dışında servislik bir durum yok. Yapışkanlık zamanla geçebilir elbet ama yine de switch eski performansına geri gelmeyebilir. Servisin de bu süreçte size boşa masraf çıkaracağını bilin isterim. Yuutube'da binlerce bakım videosu var mekanik klavyelerle ilgili.

Hocam klavyeyi şu anda rahatlıkla kullanıyorum takılma sorunları vs çoğunlukla geçti switchlerdede pek bir problem yok gibi gözüküyor eğer ileride rahatsız edici derecede takılma yaparsa aklımda switchleri değiştirme fikri vardı ama nereden alınır nasıl çıkarılır takılır gibi şeyleri bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı