Klavyeye kola döküldü

Lihpex

Hectopat
Daha fazla  
Klavyem Rampage Zenith Pro manyetik switchli klavye. Geçtiğimiz bir ay önce klavyeme kola döktüm ilk gece sıkıntısızdı tuşlar basıyordu bende müdahale etmedim ancak gecenin ilerleyen saatlerinde klavye kendi kendine tuşlara basılı kalmaya başladı kendi kendine tüm tuşlara basıyordu. Klavye klipsli bir ayrılma yapısına sahip olduğu için PCB'yi kasadan ayıramadım ve kapalı haliyle switchleri çıkartarak kontak sprey sıktım ama hiçbir işe yaramadı sonrasında klavyeyi kasasından ayırdığımda PCB bayağı bir yapış yapıştı kontak sprey sıkıp bir ıslak mendille sildim bu sefer de klavyenin hiçbir tuşu algılamayaya başladı klavyeyi bilenler bilir ses açıp kapama modülü var klavyenin üzerinde o çalışıyor RGB'de çalışıyor bilgisayar klavyeyide tanıyor ancak klavye üzerinde bastığım hiçbir tuşu algılamıyor ölçü aletiyle kısa devre yapmaya çalıştım PCB üzerindeki U5 çipine falan dokununca klavye sinyal algılayıp yine kendi kendine harflere basıp RGB rengini falan değişiyor anlayacağınız klavyenin sinyali algılamasında değil sinyal ilettiği yolda bir sorun var. Ana çipler çalışıyor. Ayrıca switchleri arkadaşımın manyetik klavyesinin pcbsinde denedim çalışıyor elektronik kısımları tinerle silmeyi düşünüyorum bir elektronikçiden yardım aldım ve bana selülozik tiner almamı söyledi bir boyacıdan aldım ama internette plastik aksamları eritme riskinin olabileceği vb. yazıyor bunu kullanmalı mıyım klavye üzerinde? Yardımcı olursanız sevinirim.

Boyacıdan aldığın selülozik tiner, plastik aksamlar ve PCB üzerindeki koruyucu kaplamalar için aşırı derece çözücüdür, kullanmamanı tavsiye ederim. Bunun yerine izopropil alkol kullanarak temizliğini yap. Sonrasında gerekli olan kontrolleri yapıp tekrar dene...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı