Klavyeye odaklanıp bakmadan yazamamak

329112

Hectopat
Makaleler
4
Mesela bir şey yazacağım zaman klavyeye değil de ekrana odaklanıp klavyeyi unutunca klavyeye bakmadan çok rahat yazabiliyorum ama ne zaman klavyeye odaklanıp bakmadan yazmaya çalışınca yanlış basıyorum tuşları. Bunu siz de yaşıyor musunuz? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli klavye değiştiriyorsanız sebebi bu olabilir. Klavyeye iyice alışmayınca yanlış tuşlara basabiliyorsunuz. Klavyeye odaklanmazken alıştığınız şekilde basıyorsunuz sanırım.
Şimdiye kadar iki klavye değiştirdim. Şu an kullandığım klavye yaklaşık 7 aylık var. Gayet alışığım zaten eski klavyeme benziyor.
Benim hatam on parmak değil de 6 parmak kullanmam. Sol elimin tüm parmaklarını kullanırken, sağ elimin sadece işaret parmağını kullanıyorum.

Ben sürekli klavyeye bakmadan yazabiliyorum. Bir ara kafamı anneme çevirip onunla konuşurken aynı zaman da yazıyordum. Kadın şaşırdı sen gerçek mi yazıyorsun yoksa rastgele tuşlara mı basıyorsun diye. :D

Mesela bir şey yazacağım zaman klavyeye değil de ekrana odaklanıp klavyeyi unutunca klavyeye bakmadan çok rahat yazabiliyorum ama ne zaman klavyeye odaklanıp bakmadan yazmaya çalışınca yanlış basıyorum tuşları. Bunu siz de yaşıyor musunuz? :D

Parmaklarım tuşlara alıştığı için artık ekrana bakarak kolay bir şekilde yazabiliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı