Klavyeye su döküldü

Çok az dediğimiz duruma göre değişiklik gösterir. En iyi ihtimalle klavye gider mesale. Ama fazlası anakarta kadar ulaşır. Bu durum tasarıma ve parça kalitesine bağlı olarak da değişir. Her türlü güvenlik ve sağlık açısından yapılması lazım. Sonuçta en kötü laptopların ortalama değeri de belli. Bir tamire kalkıldığında laptop fiyatı istiyorlar hiç gerek yok.

Hocam benim kuzenin laptopa bildiğin gözümün önünde sürahinin en fazla %7'si falan su dökülmüştü ancak laptopa bir şey olmadı su klavyenin üzerinde kaldı halende çalışıyor.
 
Ya ekran geliyor sadece enter tuşu çalışmıyor. USB ler çalışmıyor. İyice kurusa çalışır mı? Benim anlamadığım nokta bunların çalışmayıp ekranın gelmesi.

Yaptığın yanlış. Evet ters çevirip bataryayı sökmen güzel bir davranış. Ancak suyun kurumasını beklememen laptopu söküp parçaları kendin kurutup temizlemen lazımdı. Bu süreye de bağlı olmakla birlikte oksitlenme gibi durumlar meydana gelebiliyor. Bu işlemlerde de direkt parça değişimine kadar gitmekte. Şimdi açıp güzelce kontrol edip temizlemen lazım. Tabii temizlerken de İzopropil alkol gibi elemanlar kullanılmalı.
Hocam usb portları çalışmıyor leptopun. Ama elektrik alıyor şarj oluyor açılıyor, bios ekranını geçiyorum mesela. Klavyede çalışmıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam benim kuzenin laptopa bildiğin gözümün önünde sürahinin en fazla %7'si falan su dökülmüştü ancak laptopa bir şey olmadı su klavyenin üzerinde kaldı halende çalışıyor.

Dediğim gibi duruma bağlı. İlla olacak diye bir şey yok. Ama her türlü dikkat etmekte kontrol etmekte yarar var. Şimdi olmasa ileride olur. Klavyenin üzerinde kaldıysa sorun olmaz zaten.

Ya ekran geliyor sadece enter tuşu çalışmıyor. USB'ler çalışmıyor. İyice kurusa çalışır mı? Benim anlamadığım nokta bunların çalışmayıp ekranın gelmesi.

Hocam USB portları çalışmıyor laptopun. Ama elektrik alıyor şarj oluyor açılıyor, BIOS ekranını geçiyorum mesela. Klavyede çalışmıyor.

Açıp bakmak lazım. Net bir şey diyemeyiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı