Klavyeye yazılımsal müdahale yapılabilir mi?

Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, elimde bir adet Rampage KB RX7 Alpor Pro klavye var. Bildiğim kadarıyla bu ürünün bir sürücüsü yok. Ben bu klavyeye sürücü olmadan müdahale edebilir miyim? Mesela klavyenin makro tuşlarını kullanım kılavuzundan atamak yerine klavyenin hafızasına girip değiştirebilir veya ışık modlarının özelliklerini değiştirebilir miyim? Bu mümkünse nasıl yapılabilir?

Klavyenin hafızasına girmek derken içini açmayı ve parçalara müdahale etmeyi mi kastediyorsunuz?
Kastettiğim şey şu, örneğin ben klavyemin tuşlarını kullanarak bir makro kaydediyorum G1 tuşuna, bu makronun bilgisi bilgisayarda mı tutuluyor yoksa klavyenin içinde mi? Eğer klavyenin içinde ise ben bu bilgiye bilgisayardan ulaşabilir ve değiştirebilir miyim?

Klavye'nin içinde tutuluyordur diye düşünüyorum klavyenin yazılımının olmadığını siz söylediniz internetten birkaç yazılım denenebilir ama o tür yazılımların pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum klavyenin kendi yazılımı olmadığı için sorunsuz çalışan bir yazılımı bulmakta zor.

Bilgisayarda bu işi yapan uygulamaarı görmüştüm, şimdi hatırlamıyorum. Ancak macro'lar klavyede mi saklanıyoryoksa bilgisayarda mı onu bilmiyorum.
Benim isteğim aslında makroları ayarlamak değil, modlardaki ışık düzenlerini değiştirmek. Klavye her renk ışığı yakabiliyor ama düzgün mod koymamışlar. Kişiselleştiremiyoruz da.

Kernel içinde tutuluyor.

Rampage firmasının saçmalığı ve dandikliği piyasada o kadar ürünleri var ürünlerinin rahatlıkla kontrol edilebileceği bir program yapmamış her zaman diyoruz şu markadan uzak durun.

Macro bilgisinin nerede kaydedildiğini anlamak için bir yöntem. Bir bilgisayarda macro kaydet başka bilgisayara klavyeyi taktığında macro halen çalışıyorsa klavyeye kayıt oluyordur. Eğer çalışmıyorsa bilgisayara kayıt ediliyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…