Klima borusundan gelen ses normal mi?

ataince

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Tavan içinden geçen borulardan bu şekilde hışırtı ses geliyor. Koltukta otururken duyabiliyorum. Montajı yapan servis gayet normal olduğunu söyledi. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu klimanın kendisinden gelen sesin katı madde üzerinden iletilmesinden ibaret diye düşünüyorum.
Klimanın kendisinden gelen sesten kasıt, klimanın içerisindeki gazın dolaşım sesi.
Evet gazın dolaşım sesi. Bana normal gelmedi. Servis işten kaytarmak için normal diyor sese bence.
İçindeki geçen gaz ve atık su sss yapıyor ayrıca klima çalışırken bağlı olduğu pervane iletim yapıyor olabilir.
Atık su başka yerden tahliye oluyor. Gaz sesi evet.

Merhaba arkadaşlar. Tavan içinden geçen borulardan bu şekilde hışırtı ses geliyor. Koltukta otururken duyabiliyorum. Montajı yapan servis gayet normal olduğunu söyledi. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Servise ben bu gurultuyle mi oturacak diye sorsaydiniz.

Merhaba klima borularından gaz dolaşım sesi geliyor bunun bir miktar belli aralıklar ile olması normaldir ancak klima boru tesisatında kırık olabilir o nedenle ses yapıyor olması veya boru çaplarının tutmuyor kaynakla değiştirilmiş olması da muhtemeldir.

Merhaba klima borularından gaz dolaşım sesi geliyor bunun bir miktar belli aralıklar ile olması normaldir ancak klima boru tesisatında kırık olabilir o nedenle ses yapıyor olması veya boru çaplarının tutmuyor kaynakla değiştirilmiş olması da muhtemeldir.
Yani seste süreklilik varsa sorun da vardır diyorsunuz. Arızanın onarımı konusunda ısrarcı olayım mı? Servis normal olduğunu iddia ediyor çünkü.

Yani seste süreklilik varsa sorun da vardır diyorsunuz. Arızanın onarımı konusunda ısrarcı olayım mı? Servis normal olduğunu iddia ediyor çünkü.
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.
Ben Mitsubishi Electric klima teknik servis hizmeti veriyorum böyle bir arızada ilk yapacağım şey boru hattında kırık varmı yokmu, borulama çapları cihaz ile uyumlumu ona bakardım eğer ki ses devam ediyorsa cihaz ile alakalı da bir sorun olabilir bazı marka cihazlar bu sesleri yapabiliyor sizin ısrar etmeniz pek birşey de değiştirmeyebilir.

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.
Ben Mitsubishi Electric klima teknik servis hizmeti veriyorum böyle bir arızada ilk yapacağım şey boru hattında kırık varmı yokmu, borulama çapları cihaz ile uyumlumu ona bakardım eğer ki ses devam ediyorsa cihaz ile alakalı da bir sorun olabilir bazı marka cihazlar bu sesleri yapabiliyor sizin ısrar etmeniz pek birşey de değiştirmeyebilir.
Cihazdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Evde 2 adet LG klima var biri 18'lik diğeri 12'lik. 12'lik çalışırken hiçbir ses gelmiyor. 18'lik çalışırken bu ses geliyor. İkisi de aynı dış üniteye bağlı. Dış ünite 24'lük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı