Klima gece hangi modda çalıştırılmalı?

Klima kaçlık, oda kaç m2 ona gore değişir ama bu mevsimde her türlü soğutma modunda kullanman lazım yoksa boşa çalışır. Mesela 12.000lik klimaysa ve 20 m2 civarı bir odaysa 25-26 dereceye alıp fanları da en kısığa alırsan gece boyu serin uyursun. Oda biraz daha büyükse 1-2 derece düşür yine fanlar dipte kalsın.
Odam dediğiniz gibi fakat ben yanındaki odayı da soğutmak istiyorum.

Anladım klimanın olduğu yerde yatacak yoksa sesinde çok iletmiyorsa ev soğukta fanı en son veya 1 altı açın derecede 22-26 olabilir her odayı soğutsum dersen fullde yatmadan önce Turbo'da aç sonra akşam soğutmaya fanın en üstüne veya altına al.
Ses sorunum yok klima sesli değil.

Odam dediğiniz gibi fakat ben yanındaki odayı da soğutmak istiyorum.

Ses sorunum yok klima sesli değil.
O zaman 24 dereceye alıp fanı da en düşüğün bir üstüne alıp fanları yönünü de oda klimanın karşısındaysa oraya doğru ayarlayıp bir gece dene. Muhtemelen bu ayarlar serin bir uyku için yeterli gelir, olmazsa arada uyaniyorsan fanı değil ama dereceyi 22-23 aşağı doğru düşür.

Tamam yatmadan 1 saat önce Turbo'da açın 20 derece sonra da yatma vakti fan sonda 22-26 açın soğutur kaçlık bu arada 18.000 BTU ise bu mantıklı veya 24.000
Peki nem kaç olmalı? Soğutma bitince nem alma açayım mı?

O zaman 24 dereceye alıp fanı da en düşüğün bir üstüne alıp fanları yönünü de oda klimanın karşısındaysa oraya doğru ayarlayıp bir gece dene. Muhtemelen bu ayarlar serin bir uyku için yeterli gelir, olmazsa arada uyaniyorsan fanı değil ama dereceyi 22-23 aşağı doğru düşür.
Otomatik var AI ile çalışıyor galiba o nasıl olur sizce?

Peki nem kaç olmalı? Soğutma bitince nem alma açayım mı?

Otomatik var AI ile çalışıyor galiba o nasıl olur sizce?
Hocam ben genel olarak otomatik ayarlari pek sevmiyorum, yani herkese göre olmuyor. Otomatiğin genel mantığı içerinin sıcaklığına göre veya önceden programlanmis ayarlara göre aralıklı fan ve soğukluk kademeleri arasında geçiş yapıyor ki odayı hep belirli bir sıcaklıkta tutabilsin. Çok çok iyi bir yazılımı yoksa muhtemelen gecenin bir kısmında terleyip öteki kısmında da üşürsün. Yine de klimayı bizzat kullanmadigim için kesin yargida bulunamıyorum.

Dediğiniz gibi ilk yatmadan önce Turbo açın 2 defa 30dk 30dk 1 saat sonra da 2 saat full fanda 22-26 sonra 30dk-1saat nem alma sonra tekrar soğutma full olabilir.

12 lükse 20-24 açın.
Az önce denedim iyi uyku modu var aynı dediğinizi yapıyor klimanın hava üfleyeceği yeri yukarı doğru veriyor ve hızlı çalıştırıyor daha sonrasında belirlediğim saat bitince rüzgarsız moda geçiyor.

Samsung Windfree Premium Plus 12.000 BTU olanı.
Hızlı Soğutma özelliği ile oda sıcaklığı hızlı bir şekilde düşürüldükten sonra Yapay Zekâ (AI)* iç ve dış ortamı analiz ederek kullanıcının tercihine göre WindFree™ Soğutma özelliğine geçiş yapar. Yapay Zekâ (AI), hızlı ve etkili soğutma için tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını** öğrenir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı