Klima ile aynı odada bilgisayarı prize takınca güç kaynağından ses çıkıyor

Melissa

Hectopat
Merhabalar, havalar da çok ısındı diye bilgisayarımı klimalı odaya taşıdım ve sonra prize takınca ses çıkardığını fark ettim. Güç kaynağından geliyormuş ses, prize takılı olduğu sürece ses devam ediyor durmadan, şarteli kapayınca azalıyor ama yine de devam ediyor. Klimayı kapatınca ses tamamen kesiliyor ve geri açınca tekrar bi 5 dk yine sessiz kalıyor sonra tekrardan başlıyor. Sorun nedir? Herhangi bir zarar verir mi kullansam bilgisayarı? Nasıl çözebilirim?

Anlıyorum, televizyonu falan açınca sıkıntı olmuyor bizim. Eğer bilgisayarı kullansam büyük bir sıkıntı çıkar mı peki? En fazla sigorta mı atar?

Sigorta atar ama onun öncesinde zaten ses çıkardığına göre güç kaynağını zorluyorsun, uzun vadede problem çıkarır. Ayrıca sigorta atması da çok iyi bir durum değil hem PC hem klima için.

Sigorta atar ama onun öncesinde zaten ses çıkardığına göre güç kaynağını zorluyorsun, uzun vadede problem çıkarır. Ayrıca sigorta atması da çok iyi bir durum değil hem PC hem klima için.
Yan odadaki prizi kullanmak için uzatma kablosu kullanmayı denedim şimdi, ama sorun şu ki kablo yeterince uzun değil ondan iki tane kullanmam gerekti. Bi tanesinin kablosu normal kalınlıkta öbürünün ise daha kalın bir kablo(eskiden klima içindi de elektrikci bu güvenli değil dedi diye değiştik ve kablonun ucuna da üçlü priz taktırttık elektrikcide boşa gitmesin diye). Taktım fişini ve ses çıkarmıyor. Bu şekilde bir sorun çıkar mı? İki uzatma kablosunu birbirine takmak çok sağlıklı değil diye duymuştum.

Yan odadaki prizi kullanmak için uzatma kablosu kullanmayı denedim şimdi, ama sorun şu ki kablo yeterince uzun değil ondan iki tane kullanmam gerekti. Bir tanesinin kablosu normal kalınlıkta öbürünün ise daha kalın bir kablo(eskiden klima içindi de elektrikci bu güvenli değil dedi diye değiştik ve kablonun ucuna da üçlü priz taktırttık elektrikcide boşa gitmesin diye). Taktım fişini ve ses çıkarmıyor. Bu şekilde bir sorun çıkar mı? İki uzatma kablosunu birbirine takmak çok sağlıklı değil diye duymuştum.

Kablo boyu uzadıkça kalınlığının artması gerekir. Mesafe uzaksa kablo eğer ince ise uzun süreler çalışınca eriyebilir. Kabloları takip etmende fayda var ısınıyor mu diye. Bence uzatma kabloları uzatarak kullanmaktansa bilgisayarı taşıman daha garanti olur. Bir de bilgisayar çalışırken o uzatma kablolarına herhangi başka bir cihaz bağlamamanı tavsiye ederim. Kısacası; geçici olarak bu şekilde çalışır fakat uzun süre kullanım için ben tavsiye etmem.

Kablo boyu uzadıkça kalınlığının artması gerekir. Mesafe uzaksa kablo eğer ince ise uzun süreler çalışınca eriyebilir. Kabloları takip etmende fayda var ısınıyor mu diye. Bence uzatma kabloları uzatarak kullanmaktansa bilgisayarı taşıman daha garanti olur. Bir de bilgisayar çalışırken o uzatma kablolarına herhangi başka bir cihaz bağlamamanı tavsiye ederim. Kısacası; geçici olarak bu şekilde çalışır fakat uzun süre kullanım için ben tavsiye etmem.
Tamam çok teşekkürler. Zaten 1-2 ay bu odada kalacam yani sıcaklar azalana dek. Pc'yi gerekmedikce açmam zaten, en kötü bir tane uzun bir kablo alırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı