Klima soğutmuyor

Klimanız bu mu hocam?

Evet bundan.

Güç değerlerine bakınca 5.900 BTU olabilir. 12'lik klimada güç tüketim değerleri oradakinin iki katıdır.

Nasıl yani.

Yapmanız gerekenler:

• Klima kompresörünün arkasına çok sert olmayacak bir şekilde vurun. Ben vurduğumda sapsarı duman çıkmıştı.
  • Klimanın üst kapağını aç, filtreleri al ve yıka.
  • Süpürge ile çıkardığın filtrenin arkasındaki siyah yeri fırça ile süpür.
  • Fırçayı oraya sürmen tozların yerinden ayrılıp kolay düşmesine yardımcı olacaktır.

Klimanın dış ünitesinde arka kısmına vurdum toz falan cikmadi ama arkadaki filtre aşırı tozlu.

Son düzenleme:
Klimanız 1120W - 1650W aralığında güç kullanıyor.
12 bin BTU klima bunun iki katı güç kullanır.

Yani gerçekten 6000 BTU mu ben o klimalari tuvalet gibi yerlerde kullanıyorlar diye biliyorum model numarasını internete yazinca neden 12000BTU olan klimalar çıkıyor o zaman.

@Ng3 bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Yani gerçekten 6000 BTU mu ben o klimalari tuvalet gibi yerlerde kullanıyorlar diye biliyorum model numarasını internete yazinca neden 12000BTU olan klimalar çıkıyor o zaman.

@Ng3 bakabilir misiniz?

Merhaba kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm. Klimanız 12.000 BTU sanırım gelen arkadaş sizi kandırmaya çalışmış klimanızın iç ünitesinin flitrenin arkasındakı kısım ve ön kanadının içerisindeki fan kısımı temiz mi kontrol ediniz.
Dış üniteye gelecek olursa arka kısımında ki peteklerde battaniye tarzı bir toz birikimi var mı ona bakınız.
Klimanız çalışırken dış ünitenin bağlantı kısımında ki borularında buzlanma var mı onu kontrol ediniz.
Sorununuzu çözmüşseniz de bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Klimanız 3590w x 3,41 BTU. Yalnız gazı R22. Ozona zarar verdiği için ithalatı kotaya bağlı ve fiyatı çok yüksek. Dolayısıyla piyasada ciddi anlamda sahtesi mevcut. Eğer gaz ekleyelim derlerse muhtemelen sahte gaz basıp, tonla para alacaklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı