Klima tesisatı nereden yapılır?

Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar, ekteki görselde belirttiğim buatlardan herhangi biri benim odamda yok. Muhtemelen vardır fakat ulaşabileceğim bir yerde değil daha doğru. Ben odama klima taktıracağım, klima 12000 BTU. Sormak istediğim şey ise bu klimanın elektrik tesisatı tavandaki ampulun asılı olduğu yerden yapılabilir mi? Tavanda tek bir tane LED ampul kullanıyorum. Normalde bu soruyu bir ustaya sormam daha doğru olurdu fakat ne yazık ki çevremde tanıdığım hiçbir usta yok.

Tesisat.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Teoride evet yapılabilir ama ampül bağlantısının iptal edilmesi gerekir. Ayrıca topraklama hattı olmadığından çok riskli. Ben şahsen yapmazdım böyle bir işlem. Ayrıca iyi bir elektrikçi buatların yerini bulabilir üstü sıva ile kaplı olsalar dahi.
Hem teknoloji ilerledi duvar içindeki kabloları tespit edebilen aletler var artık.

Teoride evet yapılabilir ama ampul bağlantısının iptal edilmesi gerekir. Ayrıca topraklama hattı olmadığından çok riskli. Ben şahsen yapmazdım böyle bir işlem. Ayrıca iyi bir elektrikçi buatların yerini bulabilir üstü sıva ile kaplı olsalar dahi.
Hem teknoloji ilerledi duvar içindeki kabloları tespit edebilen aletler var artık.

Arkadaşın dediği çok doğru duvar içinde kabloları tespit ederek bu işi yap.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı