Klonlama programı ile lisans hırsızlığın yapılabilir mi?

atprk

Kilopat
Başlıkta da belirttiğim gibi bu videodaki gibi bir klonlama yapıldığında Windows lisansı da klonlanmış oluyor mantıken. Benim merak ettiğim şu: Ben orijinal Windows 10 kurulu bir bilgisayardan klonlama yapsam ve o klonu kendi yeni bilgisayarımda kullanmaya çalışsam bir sorun olur mu? Elbetteki amacım hırsızlık yapmak değil, sadece bir soru.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene şöyle bir şey denemiştim; orijinal Windows 10 olan laptopa yeni aldığım SSD'yi takıp Windows 10 kurdum, kodda sorun olmadı. Ardından aynı SSD'yi kendi kasama taktım, kod aktif olmadı. Zaten windows 8 ve üzeri işletim sistemlerinde kodlar anakarta gömülü. Benim deneyimdeki gibi yeni bilgisayara takınca etkin olmuyor. Zaten uğraşmaya değer mi? 11 ₺'ye key satıyorlar internette.

Oncelikle lisanssız kullanımı kesinlikle onaylamıyorum. Klonlanan diski aynı ağdaki bir pc de kullanirsan ikisinden biri bir sure sonra lisans hatasi verecektir. Farkli agda kullanirsan sorun olmuyor. Ayni ayda farkli subnet ya da vlanlarda kullanip wan iplerinide farkli olursa yine sorun çıkarmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı