Klonlama yapılmış NVMe SSD'den Boot edilmiyor

Ömer Evece

Picopat
Daha fazla  
SATA SSD'den, NVMe SSD'ye geçmeye çalışıyorum. 2. el aldığım NVMe SSD'nin içinde eski kullanıcısından kalma bir Windows dosyası program files dosyası vardı, onları silmek için diski temel disk ayarından dinamik disk ayarına aldım ve diski sıfırladım. Technopat'ın videosunu dinleyerek Macrium Reflect programını kullanarak eski SSD'mi NVMe SSD'me klonladım. Fakat BIOS'tan boot sıralamasında 1. sıraya NVMe SSD mi koyunca Windows kurtarma ekranı açılıyor. Nasıl NVMe'den boot edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi kurulacak disk dinamik disk olmamalı. Direkt formatlanması gerekirdi. Ancak hatanın başka yerde olduğunu düşünüyorum. Diski klonlarken EFI bölümünü de Windows'un olduğu bölümle birlikte klonlamak gerekiyor. Acaba o küçük 100 MB bölümü unutmuş olabilir misin? Orası olmadan Windows asla açılmaz.

Burada bir sıkıntı mı var yani hocam ?

Eki Görüntüle 1873049
Burada bir sıkıntı mı var yani hocam ?
Evet var. Klonlama doğru yapılmış ama o bölüm dinamik olmamalıydı. Orayı komple silip normal bölüm yapmak lazım. Disk yönetimi ile halledemezsen diskpart programını deneyebilirsin. Daha sonrasında tekrar klonlama yap. İstersen şu haliyle dinamik diskten normal diske çevirmene izin veriyorsa onu deneyip açmaya çalış olmazsa dediğim gibi temizleyip baştan klonlarsın.

1) Komut istemcisini yönetici olarak çalıştır.
2) diskpart komutunu gir. CMD ekranında diskpart açılacak.
3) list disk komutunu gir
4) select disk 1 (burada disk numarasına dikkat et. Disk yönetimi programına göre 0 eski diskin, 1 yeni olan. İkisini sanırım boyuttan ayırt edersin)
5) clean komutunu gir
6) convert gpt komutunu gir. Disk zaten GPT olabilir ama her ihtimale karşı yaz.
7) create partition primary komutunu gir.
8) exit

Daha sonra yine disk yönetimine gir ve orada tamemen mavi(normal) bir bölüm olduğuna emin ol. Sonrasında tekrar klonlama yap. Öncekinde olduğu gibi 100 MB EFI bölümünü de unutmadan yanına al. Diski komple klonlamayı seçersen sanırım hepsini alacaktır. Kullandığın programı bilmiyorum. Bölümleri elle klonlama ihtimaline karşı uyarmak istedim. Sonrasında yeni SSD'den çalıştığına emin olduysan isteğe bağlı olarak disk yönetimi veya diskpart ile eski SSD'yi tertemiz silip depolama yapabilirsin.

Son düzenleme:

Şimdi klonlayacağım değil mi hocam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…